Erőszak

2024.02.04. 18:19

Kiderült, milyen okból késelt a mali állampolgárságú migráns Párizsban (videó)

Franciaországot hibáztatta az afrikai országok elszegényedéséért az a férfi, aki szombaton késsel támadt járókelőkre a pályaudvaron.

MW

Rendőrök és nyomozók helyszínelnek a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson, ahol egy férfi három embert megsebesített késsel 2024. február 3-án reggel

Forrás: MTI/AP

Fotó: Christophe Ena

A tegnapi támadásban hárman megsérültek a párizsi Gare de Lyon vasútállomáson történt késeléses incidensben. A párizsi rendőr-főkapitányság közlése szerint az elkövetőt őrizetbe vették – írja a Magyar Nemzet.

A támadónál egy kalapács is volt, és egyelőre nem világos, hogy melyik eszközt milyen mértékben használta. A férfi 2016 óta legálisan él Olaszországban, ott kiadott vezetői engedélye is van. Ő maga állította, hogy pszichiátriai betegségben szenved, és a rendőrök találtak is nála ez elleni gyógyszereket. A férfit most a rendőr-főkapitányság pszichiátriáján kezelik.

A támadó nyomozóknak azt mondta, hogy február elsején érkezett Olaszországból Párizsba kifejezetten azzal a céllal, hogy támadást hajtson végre, mert embereket akart ölni, de nem volt vallási indítéka. Meghallgatása során Franciaország gyarmattartó múltját emlegette, írta a Le Parisien.

A Magyar Nemzet teljes cikke IDE KATTINTVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában