Az Igazság órája

2024.01.14. 10:05

2026-ban a jogrend és az anarchia között kell majd választani (videó)

Vajon mit fog csinálni az európai baloldal azon felbuzdulva, hogy a lengyel baloldal most már politikai foglyokat is szedhet?

MW

Illusztráció/A 2024-es támogatáscsökkentések miatt tiltakozó német gazdák akadályozzák a forgalmat traktorjaikkal Ellwangenben 2024. január 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Ronald Wittek

Nincs szuverén német gazdaságpolitika, pénzügypolitika sem pedig szuverén német külpolitika, hogy a katonapolitikáról már ne is beszéljünk – jelentette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán a központ geopolitikai elemzője. 

A vezető német politikusokat nem érdekli a szuverenitás, ezért nem foglalkoznak azzal, hogy választói felhatalmazást szerezzenek olyan provokatív lépésekhez, mint a gazdáknak járó jogos támogatások megkurtítása, a háború nyakló nélküli támogatása Ukrajnában vagy az ukrán gabona korlátlan beengedése az európai uniós piacra

 – fejtette ki Koskovics Zoltán.

A német kormánypártok támogatottsága mélyponton van, a három párt együttes támogatottsága ma körülbelül azonos szinten van a CDU/CSU egyedüli eredményével

 – mondta Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője. A legutóbbi Bundestag-választásokon a szociáldemokrata-zöld-szabad demokrata hármas kicsit több, mint 50 százalékot kapott, most 30 százalék körül állnak, azaz 20 százalékpontot vesztettek. A német gazdasági dinamizmus és stabilitás a Scholz-kabinet átgondolatlan lépéseinek köszönhetően ma már a múlté – fejtette ki Szikra Levente.

A műsorban szóba került a lengyelországi helyzet is, ahol az új globalista kormány alkotmánysértő módon megszállta a közmédiát és ellenzéki képviselőket hurcoltak el a köztársasági elnök rezidenciájából. Koskovics Zoltán megjegyezte: amikor a brüsszeli eurokraták eltűrik ezt, akkor azt üzenik, hogy a baloldalnak szabad politikai erőszak eszközéhez nyúlnia. Nem gondoltuk volna, hogy politikai foglyokat fog szedni a lengyel baloldal, vajon más baloldali politikai erők mit fognak csinálni Európában azon felbuzdulva, hogy Lengyelországban ezt is szabad volt? – tette fel a kérdést.

Szikra Levente ezzel kapcsolatban felidézte Tompos Márton momentumos képviselő bejegyzését, aki szerint ugyanaz fog történni Magyarországon, mint most Lengyelországban, ha hatalomra kerülnek. Ez egészen elképesztő, de innentől kezdve nyugodtan lehet mondani, hogy a következő országgyűlési szavazás 2026-ban a jogrend és a demokrácia illetve az anarchia közötti választásról fog szólni. 

Mert ha ilyen módon lehet a jogot figyelmen kívül hagyni, ahogy most Lengyelországban történik az anarchia

 – hangsúlyozta a vezető elemző.

Az Igazság óráját itt nézheti, hallgathatja meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában