Légi közlekedés

2023.12.23. 19:12

Késések, járattörlések lesznek a havazás miatt

Az intenzív havazás miatt késésekre, járattörlésekre kell számítaniuk az utazóknak szombat este a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – tájékoztatta a Budapest Airport Zrt. az MTI-t.

MW

Késésekre és járatkimaradásokra lehet számítani a havazás miatt a légi közlekedésben

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az időjárási körülmények miatt az 1-es futópályát le kellett zárni, a repülőtér jelenleg egy futópályával üzemel – tartalmazza a közlemény. Azt írták: a repülőtér hóeltakarító flottája folyamatosan takarítja az üzemelő 2-es futópályát, a gurulóutakat és az előteret. A gépek jégtelenítése is folyamatos, de a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe, ezért a szombat esti órákban késések és járattörlések is várhatóak.

Kérik utasaikat - tették hozzá -, hogy kövessék nyomon járatuk státuszát, és tekintettel az időjárásra a megszokottnál korábban induljanak el a repülőtérre, s így az esetleges forgalmi akadályok ellenére is időben, legalább a gép indulása előtt két órával érkezzenek meg a 2-es terminálra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában