Interjú

2023.12.19. 11:42

Fülöp Attila: javultak a gyermekvédelmi rendszerből kikerülők esélyei

Egyre sikeresebb a gyermekvédelemből kikerülő fiatal felnőttek öngondoskodásra nevelése, amihez nagy cégeket is meg tudtak nyerni partnernek – mondta a Magyar Nemzetnek a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

MW

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Fülöp Attila a lap keddi számában megjelent interjúban lényegesnek nevezte, hogy a szociális, a gyermekvédelmi és a felzárkózást érintő területen az állam nemcsak fenntartói szerepet lát el, hanem sokkal inkább koordinál és szabályoz, behoz külső szereplőket, az erőforrásaikat használva.

Ezeknek a szakmai egyben tartása és a területek kiszélesítése a feladatom, hogy a gondoskodáspolitikának minél több partnert tudjunk szerezni

– hangsúlyozta.

Az egyházak szerepére kitérve természetesnek ítélte, hogy az egyházak missziójuknál fogva, tehát nem jogszabályi kötelezettségek alapján segítenek a nehéz sorsú embereken.

Az egyházak több száz, több ezer éves tapasztalatára építve „kialakítottunk velük egy stratégiai együttműködést” mondta, jelezve, hogy ma a gondoskodási palettának több mint ötven százalékát egyházi szereplők látják el.

Az Érték vagy! programról Fülöp Attila elmondta, hogy azoknak a fogyatékossággal élő magyaroknak szól, akik nem intézményben laknak és képesek a munkavégzésre.

Megjegyezte:

„Sereghajtók voltunk Európában tizenhárom évvel ezelőtt, amikor 18 százalék volt a foglalkoztatási arány ebben a célcsoportban, most pedig ott tartunk, hogy ezt közel ötven százalékra sikerült feltornászni.”

Az interjúért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában