Átadóünnepség

2023.10.17. 22:52

Navracsics Tibor: kiszámítható finanszírozási rendszerre van szüksége a területfejlesztésnek

A területfejlesztési tárcánál olyan koncepción dolgoznak, amely új finanszírozási rendszert és új szereplőket hoz a területfejlesztésbe. Olyan eszközöket keresnek, amelyek csökkentik a területi különbségeket Magyarországon, mert ezek a felzárkózás gátjává váltak – mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kedden, a Komárom-Esztergom vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) támogatással felújított esztergomi irodájának átadásán.

MW

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Komárom-Esztergom vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara felújított térségi irodájának átadásán Esztergomban 2023. október 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A szalagátvágás előtt Navracsics Tibor hangsúlyozta: 

szeretnék, ha jól kiszámítható finanszírozási rendszere lenne a területfejlesztésnek, hogy az önkormányzatok hosszú távra is tervezhessenek. 

Ehhez szolgáltatói hátteret alakítanának ki, ahol szakemberek támogatnák az önkormányzatokat a tervezésben és a projektmenedzsmentben.

A kamara pályázati támogatással és jelentős önerővel újította fel esztergomi és tatabányai irodáját. A tatabányai létesítményt már korábban átadták.

PARRAGH László; SZERENCSÉS László; CZUNYINÉ dr. BERTALAN Judit; NAVRACSICS Tibor; STEINDL Balázs; POPOVICS György
Steindl Balázs alpolgármester, Popovics György (Fidesz-KDNP), a Komárom-Esztergom vármegyei közgyűlés elnöke, Szerencsés László, a Kemkik elnöke, Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (b-j) a Komárom-Esztergom vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (Kemkik) felújított térségi irodájának átadásán Esztergomban 2023. október 17-én
Fotó: Bodnár Boglárka / Forrás: MTI

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy tíznél több kamara indult a felújítási pályázaton, de mindössze két szervezet tudta teljesíteni a feltételeket, egyikük a Komárom-Esztergom vármegyei volt.

Szerencsés László, a KEMKIK elnöke elmondta, a kamara bővülő feladatai, és megnövekedett ügyfélforgalma szükségessé tette, hogy az esztergomi és a tatabányai irodát a mai korszerű követelményeknek megfelelően felújítsák.

A két beruházás az energetikai felújításokat támogató KEHOP pályázat támogatásával valósult meg, a két iroda mintegy 400 millió forintos korszerűsítéséhez a KEMKIK 143 millió forint támogatást nyert el. 

A támogatással együtt az esztergomi iroda felújítására 279 millió, a tatabányai épületre csaknem 120 millió forintot fordítottak.

Esztergomban megőrizték a műemléki homlokzatot, a belső udvar felőli részen új ablakokat, szigetelést kapott az épület, korszerűsítették a fűtést, napelemeket szereltek fel. Az akadálymentesítés érdekében külső liftet építettek be, a tetőtérben pedig egy 50 fős konferenciatermet alakítottak ki.

Tatabányán az épület nyílászáróinak cseréje, külső szigetelés, födémszigetelés és napelemes rendszer kiépítése valósult meg.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában