Csárdástól a hazaárulásig

2023.02.24. 19:38

Néhány éve még Putyin legnagyobb barátja volt, most a Fideszt putyinozza Gyurcsány Ferenc

Miközben az ellenzék a kormány összeputyinozásával van elfoglalva, Gyurcsány Ferenc kormányfőként igen szoros viszonyt ápolt Oroszországgal, illetve Vlagyimir Putyinnal, akivel bensőséges, baráti kapcsolatot próbált kialakítani.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök Moszkvában 2007 július 19-én

Forrás: AFP

Fotó: Maxim Marmur

Miközben a Fidesz és a magyar kormány következetesen a béke és a tűzszünet fontosságát hangsúlyozza, az ellenzék Magyarország kötelességének tartaná Ukrajna honvédő háborújának támogatását. 

A magyar kormány aljas, Putyin-barát politikája szégyenletes. Békepártisága Putyin diktálta békét takar

 – fogalmazott legutóbbi bejegyzésében Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.

A jelenség nem új, az ellenzék már az orosz-ukrán háború kitörését megelőzően is a magyar kormány, illetve Orbán Viktor kormányfő összeputyinozásával volt elfoglalva. Így nem árt felidézni, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként hogyan viszonyult Oroszországhoz, illetve Vlagyimir Putyinhoz.

A Magyar Nemzet ezért a következő napokban cikksorozatban mutatja be, hogy néhány évvel ezelőtt még Putyin egyik legfőbb szövetségese éppen a baloldal jelenlegi vezetője volt.

 

Gyurcsány Ferenc ugyanis a politikai vezetők között megszokott viszonynál szorosabb, tulajdonképpen baráti kapcsolatot próbált kialakítani Putyinnal.

 

A lap a sorozat első, holnap megjelenő részében felidézi, milyen ígéretet is tett Gyurcsány a Kreml lapjában, de később lesz csárdás, kutyasimogatás, érkeznek a kémek és lesz hazaárulás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában