Ország-világ

2021.10.03. 18:15

Megsemmisült a Tiberis egyik ikonikus hídjának egy része

Illetékesek szerint hajléktalanok gázfőzőjének robbanása okozhatta a hatalmas tüzet.

Robbanás okozta tűzben vasárnapra virradóra megsemmisült a Rómát átszelő Tiberis folyó egyik ikonikus hídjának egy része.

Az 1863-ban IX. Piusz pápa által felavatott Ponte dell'Industria nevű hídnál szombat éjjel lobbant lángra a tűz egy olyan folyóparti területen, ahol hajléktalanok élnek, a tűzoltók vasárnap hajnali négy óráig küzdöttek a lángok eloltásával. Önkormányzati illetékesek feltételezik, hogy egy gázfőző robbanása okozhatta a tüzet.

A sűrűn lakott Ostiense és Portuense kerületeket összekötő 131 méter hosszú híd járdájának egy része és az alépítmény egy szakasza összedőlt és a Tiberis folyóba zuhant. A tűzoltók nemcsak a hídon való átkelést tiltották be, hanem a hajózást is alatta, míg nem javítják ki az alépítményt.

A rómaiak által csak vas hídnak nevezett átkelőt eredetileg vasúti forgalom számára építették, később bővítették ki közúti és gyalogos közlekedés számára.

Borítókép: RLángol a római Ponte dell'Industria – ismertebb nevén Ponte di Ferro – híd 2021. október 3-án hajnalban. Az ikonikus fémhíd külső részének szerkezete a hatalmas tűzben összeomlott és a Tevere (Tiberis) folyóba zuhant.

Ezek is érdekelhetik