Ország-világ

2021.09.27. 15:49

Dömötör Csaba Gyurcsányról: „Ez lenne az európai stílus?”

Az államtitkár álhírnek nevezte a DK-s politikus mondatait, miszerint a magyar nőket „lebecsüli„ a kormány.

– Örömmel látom az államtitkár urak rettegését, és DK-s politikusként külön öröm nekem, hogy Gyurcsánytól ennyire félnek – kezdte napirend előtti felszólalását Arató Gergely. A Gyurcsány-párti képviselő azt mondta a kormány képviselőinek: „Picit próbálják meg emelni a válaszok színvonalát, mert lassan szembejön a kettes metró.” Arató ezután a nők helyzetéről szólva úgy szólt: Orbán Viktor látásmódja az, hogy a nők menjenek a konyhába, a nők helye a konyhában van. Továbbá a DK-s politikus szerint a magyar parlamentben a legalacsonyabb a női képviselők aránya – írja a Magyar Nemzet.

– Önök lebecsülik a magyar nőket, még mindig a múlt században élnek – jegyezte meg a baloldali képviselő, aki szerint „Angela Merkel bebizonyította azt hogy céltudatos, empatikus és képes összetartani egy koalíciót.”

– 2021-et írtunk és mindenki tudja, hogy egy nő képes elvezetni egy országot, Dobrev Klára is képes erre – vélekedett Arató Gergely.

– Magyarázza el, hogy mire gondol, amikor érkező metróval fenyeget képviselőket és másokat is

– válaszolt Dömötör Csaba államtitkár a baloldali politikusnak. A fideszes képviselő szerint az ilyen fenyegetésekből lett „cselekedet” a huszadik században, illetve az elmúlt években is.

– Álhír amit ön állít a nők szerepéről – mutatott rá az államtitkár, jelezve: a kormány mindent megtesz azért, hogy a nők megbecsültek legyenek Magyarországon.

– A nők munkanélkülisége a harmadára csökkent, a gyermekes nők több támogatást kapnak, mint 2010 előtt, és szigorodtak a családon belüli erőszakra vonatkozó büntetőjogi tételek

– sorolta az államtitkár, aki hangsúlyozta: ezzel szemben Gyurcsány Ferenc a minap megfenyegetett egy ellentüntetőt debreceni utcafórumán.

– Ez lenne az európai stílus? – kérdezte Dömötör Csaba, aki szerint tizenöt év alatt a baloldal hozzáállása semmit nem változott.

– Karácsony Gergely ehhez képest virágszál politikát folytat, hogy csak a jogszabályokat alakítaná át önkényesen – tette hozzá az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik