Ország-világ

2020.11.14. 18:32

Megjelent a kormányrendelet az ingyenes internetről

A tanulók és az oktatók kedvezményét igényelni szükséges a szolgáltatónál, az összeget a decemberi számlában írják jóvá.

Akik digitális oktatásban vesznek részt, s ezért a világhálót használják, harminc napra ingyen vehetik igénybe az internetet – jelentette be a kormányfő szombaton, és kisvártatva az erről szóló kormányrendelet is megjelent a Magyar Közlönyben.

A veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló jogszabály a helyhez kötött, vagyis

a vezetékes internetelőfizetésre vonatkozik.

Azok számára, akik a köznevelésben és a szakképzésben, a nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban, illetve a veszélyhelyzet idejére elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben tanulnak vagy oktatnak.

Kik vehetik igénybe?

 • az előfizetéssel rendelkező tanuló,
 • vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője,
 • vagy az, akinek előfizetését a tanuló használja;
 • az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató,
 • vagy az, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató használja.
 • Hol vehető igénybe?

  Az ingyenes szolgáltatás csak egy helyen vehető igénybe a jogosult lakóhelye, a tartózkodási helye vagy szálláshelye közül.

  A már meglévő, illetve az újonnan kötendő előfizetésekre is vonatkozik a kedvezmény, de az ügyfélnek – lehetőség szerint elektronikus úton – jeleznie kell a szolgáltató felé, hogy igénybe szeretné venni (büntetőjogi felelőssége tudatában).

  A szolgáltató a decemberi számlában írja jóvá a harminc napos kedvezményt.

  A rendelet vasárnaptól 2021. február 8-ig hatályos.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában