Női kézilabda Európa-liga

2024.01.21. 16:17

Váci bravúrgyőzelem a tavalyi döntős Nyköbing ellen

A Praktiker-Vác nagy bravúrt bemutatva saját közönsége előtt 27-24-re legyőzte a tavaly döntős Nyköbing együttesét a női kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, vasárnap.

MW

Csíkos Luca, a Praktiker-Vác játékosa a női kézilabda Európa-liga A csoportkörében, a harmadik fordulóban, a Praktiker-Vác - Nyköbing Falster HB mérkőzésen a váci Városi Sportcsarnokban

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A legutóbbi kiírásban finalista dán alakulat nulla ponttal és két vereséggel, a Vác egy ponttal várta a találkozót, amelyet sérülés miatt kihagyott Tyiskov-Helembai Fanny.

Harcosan kezdett Herbert Gábor együttese, Bukovszky Anna remekül kezdett a kapuban, a 4-0-s sorozat nyomán az ötödik percben időkérésre kényszerültek a sokat hibázó vendégek. Ennek hatására 6-1-ről nyolcperces váci gólcsendet kihasználva 9-9-nél egyenlített a dán bajnokság negyedikje, a vezetést azonban nem tudta átvenni. A sokat vállaló Kuczora Csenge góljaival és Bukovszky védéseivel a házigazda a szünetre kétgólos előnnyel vonulhatott el.

A fordulást követően mindkét fél pontatlanul játszott, a félidő első felében a Vác háromszor, a Nyköbing ötször talált be: a hazaiak újabb hosszú, hétperces gólszünetét Kuczora zárta le, Bukovszky pedig sorra hozta a fontos védéseket. 

Így noha a dán együttes többször támadhatott azért, hogy elsőízben megszerezze a vezetést, 16-16 után azonban egy háromgólos szériával ismét a Vác távolodott el. A 18 esztendős Csíkos Luca villanásai - gólok és labdaszerzések -, illetve a kapuba a hajrára érkező Csizmadia Fanni ziccervédése után a záró négy percnek 22-22-ről vágtak neki a felek. 

Innen ismét az önkívületi állapotban kézilabdázó Vác tudott elmozdulni, az utolsó percekben pedig nem engedte vissza döntetlenre a riválist.

A mezőny legeredményesebbjeként Kuczora 11-szer volt eredményes, - a nézőtérről a dudaszó után külön ünneplő - Csíkos kilenc góllal, míg Bukovszky kilenc, Csizmadia két védéssel járult hozzá a nagy sikerhez. A vendégektől Alberte Kielstrup Madsen hétszer talált be. A norvég Storhamar HB Elite és a horvát RK Podravka Koprivnica szerepel még a csoportban, amelyből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe. Az első két meccsét megnyerő Mosonmagyaróvár négyesében a román CSM Targu Jiu, a norvég Sola HK és a spanyol Costa del Sol Málaga szerepel, a magyar együttes 18 órától utóbbi otthonában lép pályára.

Női Európa-liga, csoportkör, 3. forduló 

A csoport:
Praktiker-Vác – Nyköbing Falster HB (dán) 27-24 (13-11) 
Lövések/gólok: 48/27, illetve 38/24
Gólok hétméteresből: 2/1, illetve 0
Kiállítások: 6, illetve 2 perc

Később játsszák
D csoport: Costa del Sol Málaga (spanyol)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 18.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában