Serie A – nyitány

2017.08.18. 13:43

Az olaszok is labdába rúgnak

A nyári szünetben alaposan megerősített AC Milan lehet a címvédő Juventus legfőbb riválisa az olasz labdarúgó-bajnokság szombaton rajtoló új idényében.

A torinói és a milánói klubnál is jelentős változások történtek az elmúlt hetekben. A címvédő Juventustól hét év után távozó Leonardo Bonucci éppen az AC Milanhoz szerződött, de Dani Alves (Paris Saint-Germain) és Mario Lemina (Southampton) is távozott.

A Milant tizenöt év után a Juventus kedvéért hagyta el Mattia De Sciglio, és csapattársa lesz a lengyel Wojciech Szczesny (Arsenal), a brazil Douglas Costa (Bayern München), az uruguayi Rodrigo Bentancur (Boca Juniors) és Federico Bernardeschi (Fiorentina) is.

A milánói csapat kínai tulajdonosai – akik áprilisban 800 millió dollárért vásároltak többségi tulajdonrészt Silvio Berlusconitól – több mint 200 millió eurót költöttek játékosok vásárlására.

Bonucci mellett érkezett többek között Andre Silva (FC Porto), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), Mateo Musacchio (Villarreal), Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg), Lucas Biglia (Lazio), Franck Kessie (Atalanta) és Fabio Borini (Sunderland) is.

Bonucci szerint ezúttal is a – sorozatban hetedik bajnoki címére pályázó – Juventus, valamint a Napoli az esélyes, utánuk pedig az AC Milan, az AS Roma és az Internazionale trióját egyenrangúnak tartja.

A középhátvéd a Lazióról nem beszélt, pedig a rómaiak vasárnap 3-2-re legyőzték a Juventust a Szuperkupa-mérkőzésen, és Claudio Lotito klubelnök máris a bajnoki cím megszerzéséről nyilatkozott.

„Őrültség arra gondolni, hogy megnyerhetjük a Scudettót? Miért? Ez történt a Leicester Cityvel is a Premier League-ben, igaz? A filozófiánk világos, lépésről lépésre haladunk, anélkül hogy bármelyik lépésünk túlságosan hosszú lenne” – közölte.

A hétvégi első fordulóban az élmezőny csapataira egyaránt verhető riválisok várnak.

Az élvonal egyetlen magyar játékosát, Nagy Ádámot foglalkoztató Bologna az előző idényben a csalódást keltő 15. helyen végzett, ennek ellenére nem volt jelentős mozgás a keretben, eddig mindössze ketten érkeztek és ugyanannyian távoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában