Bulvár-celeb

2023.08.31. 04:50

26 évvel ezelőtt halt meg Diana, ez volt az utolsó telefonbeszélgetése

Diana hercegnő 26 évvel ezelőtt, tragikus balesetben vesztette életét. Halála napján még utoljára beszélgetett a fiaival, Vilmossal és Harryvel: szívszorító, mi hangzott el akkor.

Diana, a néhai walesi hercegnő

Fotó: AFP

Dianát Károly herceg (ma már király) feleségeként ismerték meg, és azóta is sokan úgy emlegetik, mint a szívek hercegnőjét. Tragikusan korai halála az egész világot megrázta, de talán senkit se jobban, mint két imádott fiát, Vilmost és Harryt, akik nem sokkal a halálos kimenetelű baleset előtt még telefonon beszéltek az édesanyjukkal.

A későbbi III. Károly és Diana házassága, bár kívülről álomszerűnek tűnt, valójában gyakran volt veszekedésekkel és feszültséggel teli: ennek oka többek közt az volt, hogy Károly ismét viszonyba kezdett Kamillával, aki ma már a második felesége. 

A pár végül különköltözött, majd 1996. augusztus 28-án hivatalosan is kimondták a válást. Diana ezt követően is megtarthatta a Kensington-palotabeli lakosztályát, és évi 350 ezer font járadék is megillette. Fiaival sok időt töltött ezt követően is, egy hónappal a halála előtt nyaralni vitte őket, de még a tragédia napján is beszélt velük telefonon.

Az utolsó beszélgetéssel kapcsolatban szívszorító emlékeket hordoz Vilmos és Harry: mint mondták, épp Balmoralban voltak, amikor az anyjuk felhívta őket, emiatt pedig csak nagyon rövid ideig váltottak szót vele, amit utóbb már nagyon bántak.

„Az unokatestvéreinkkel játszottunk, és nagyon jól éreztük magunkat. Harry és én épp csak futtában beszéltünk vele, majd már mentünk is. »Szia, majd látjuk egymást, most már mehetünk?« Ha tudtam volna, mi fog történni, nem lettem volna olyan kelletlen. Az a telefonhívás azóta is teherként ül a vállamon”

– osztotta meg érzéseit Vilmos a beszélgetéssel kapcsolatban a 2017-es, Anyánk, Diana – élete és öröksége című dokumentumfilmben. A szívek hercegnője 1997. augusztus 31-én, alig egy évvel a válása után hunyt el, autóbaleset következtében – írta meg a Mirror nyomán a Ripost.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!