Lakberendezés

2010.01.08. 07:52

Gigantikus nő az étteremben

Párizs, a modern művészetek, építészet és design fellegvára újabb kultikus hellyel bővült. St. Germain negyedének szívében, a rue de Buci 25-27 szám alatt nyílt étterem meglepő belső kialakításával hívja fel magára a figyelmet.

BAMA

Az ultramodern stíluskavalkád egy iráni születésű tervező, India Mahdavi nevéhez fűződik, aki bátran keveri a design különböző válfajait, saját perzsa hagyományaival fűszerezve. Az enteriőr legkülönösebb eleme az étterem közepén elhelyezkedő gigantikus plasztik szobor, amely túlnőve a belmagasságon a következő emeletig fúrja át magát a födémen.

A magas sarkú cipőben ábrázolt csinos Mis Gulliver Xavier Veilhan szobrász alkotása, az emeleten elhelyezkedő VIP lounge rész ékessége. Az alsó szinten lévő étterem közepén derékig megjelenő szobor robusztus alakjával, rikító sárga színével uralja a teret, melynek színvilága visszaköszön a kisebb-nagyobb részleteken. A szürke tónusokat az alapszínekkel variáló belső kialakításában a sárga és a pepita örök klasszikus párosa vibráló egységet alkot.

A bár részleg Mahdavi jellegzetes sakkfiguraszerű bárszékeit soroltatja fel, a VIP részleg elegáns terei pedig a 80''as évek pop hangulatát keveri a perzsaszőnyeges, brokát kárpitos budoár stílussal. E multikulturális hely a francia főváros újabb színfoltjaként a modern művészetek, építészet és belsőépítészet fontosságát hirdeti.

Ezek is érdekelhetik