békéscsaba

2018.10.04. 17:16

A népi kultúra jegyében szerveznek találkozót

Közös Kincseink néven szervez a Csabagyöngye Kulturális Központ művészeti találkozót. Az NKA támogatásával megvalósuló egész napos október 6-ai rendezvény házigazdája a Nefelejcs Népdalkör lesz.

N.-L. V.

Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Szente Béla igazgató elmondta, több a magyar népdal ügyét népszerűsítő programot tartottak az elmúlt években a kulturális központhoz tartozó intézményekben, idén azonban összefogják ezeket, és beviszik a központi épületbe.

Hajnal Edit igazgatóhelyettes kiemelte, a rendezvény azért is fontos, mert ennek keretében segíteni tudják a Békéscsabát környező kistérség szakmai munkáját, s egyben „az ott folyó kulturális, közművelődési tevékenység részeként az amatőr művészeti csoportoknak bemutatkozási lehetőséget biztosítanak” – fogalmazott.

A program részleteit Bukvainé Turbucz Ilona a népdalkör vezetője ismertette. A délelőtt során népdalkörök, tánccsoportok és a népmese kapnak szerepet, délután zenekarok és profi zenészek, művészek is csatlakoztak az eseményhez. Fellép a Fölszállott a Pávából ismert Debreczeni-Kiss Helga, Krajcsó Bence, a Vándor Népi Zenekar, a Téglás és az ország legrégebbi citerazenekara, a mezőtúri Szivárvány Citerazenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!