Kultúra

2014.08.12. 17:44

Egyre többen kíváncsiak a Várszínház előadásaira

Tavalyhoz képest tovább nőtt a Gyulai Várszínház népszerűsége. Az 51. évad programjait összesen 27 ezer 500-an tekintették meg – közölte kedd délutáni sajtótájékoztatóján Gedeon József. A Gyulai Várszínház igazgatója a teátrum mellett működő művészeti tanácsadó testület ülését követően több szempontrendszer szerint értékelte a 2014-es évadot.

P. G.

Fotó:

Gedeon József kiemelte, idén nyáron hatvan programot szerveztek, amelyek közül tizenhetet ingyenesen tekinthettek meg az érdeklődők, 43 esemény fizetős volt. Az események hat héten keresztül követték egymást, ennek részeként rendezték meg a jubileumi tizedik Shakespeare-fesztivált, ami a hazai és a nemzetközi média, illetve a közönség élénk érdeklődése mellett zajlott. Több külföldi fórumon is elismerően szóltak a nagy drámaíró munkásságát középpontba állító sorozatról.

Az igazgató kifejtette, ebben az évben is a hazai művészvilág számos képviselője lépett fel Gyulán, illetve rengeteg neves külföldi vendégnek is tapsolhatott a közönség a Várszínházban. Tizenkét országból hatszáz profi és ezer amatőr előadó lépett színpadra az 51. évadban.

A Körös-völgyi Sokadalommal együtt öt különböző fesztivált tartottak az elmúlt hat hétben. A prózai színházi előadások mellett pedig volt musical, klasszikus és kortárs zene, jazz, blues, rock, nép- és világzene, mese, bábszínház, felolvasószínház, kiállítás és konferencia. Így egy valódi összművészeti fesztivál valósult meg a fürdővárosban.

Gedeon József kiemelte, a Gyulai Várszínház művészeti Tanácsadó Testülete keddi ülésén értékelte a teátrum 51. nyári évadát, ahol javaslatokat tettek a három művészeti elismerésre, a Sík Ferenc-díjra, a Havasi István-díjra és az Őze Lajos-díjra. Az igazgató később részletesen elemezte a mögöttünk hagyott évad előadásait, darabjait, fesztiváljait.

Fotó: Kiss Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!