Kultúra

2014.04.27. 08:35

Kik lettek a közönség kedvencei a BEOLovízión?

Egy héten át versengtek a közönség szavazataiért a Beol.hu netes dalversenyének döntősei. A lájkok és megosztások összesítése után kiderült, ki nyerte meg a BEOLovíziót.

sz. gy.

Húsvét előtt indult és egy hétig tartott a BEOLovízió közönségszavazása, melynek során a tíz döntős dal (huszonhét dal közül tíz produkciót juttatott tovább az ismert színpadi emberekből, zenészekből álló szakmai zsűri) versengett a közönség szavazataiért. A voksolás teljes egészében a legnagyobb közösségi portálon zajlott.

Az olvasók a Beol.hu Facebook-oldalára feltöltött, a döntős videókból kiragadott képeket lájkolhatták és oszthatták meg szimpátiájuk kifejezése, ezzel együtt a szavazás eszközeként. Minden lájk egy pontot, minden megosztás két pontot ért. A közönségszavazást pontban péntek délben zártuk le, vagyis ekkor rögzítettük az aktuális eredményeket. Ezek összesítése után kiderült, hogy

a BEOLovízió győztese Ladányi Viktória (Dévaványa) Túl késő... című, lírai dalával.

A közönségszavazás eredményei alapján a második a Fülemüle Zenekar (Gyula) a Bicikli című gyerekdallal, a harmadik pedig Gyarmat Noémi (Gyula) a Szerelem című dallal.

Ladányi Viktória magas fölénnyel, 2804 ponttal (684 lájk, 1060 megosztás) nyerte meg a közönségszavazást. A dobogó második fokán a Fülemüle Zenekar 1471 ponttal (453 lájk, 509 megosztás) zárt, Gyarmat Noémi pedig 1148 pontot (262 lájk, 443 megosztás) kapott a netezőktől.
Az első három helyen túl a szakmai zsűri, a Beol.hu szerkesztősége és a Békés Megyei Hírlap szerkesztősége különdíját is kiosztjuk majd. Hogy ez utóbbiakat mely produkciók érdemelték ki teljesítményükkel, a BEOLovízió május 3-ai, gyulai gálaműsorán és díjátadóján kiderül.

A műsorban bemutatkoznak a győztes produkciók, a szakmai zsűri tagjai személyesen és videóüzenetben köszöntik a legjobbakat, illetve sztárvendégként színpadra lép majd Takács Nikolas, a 2010-es X-faktor döntőse is. A program ingyenes, mindenkit szeretettel várunk szombaton délután a gyulai Várkertbe!

Néhány hónapja dolgoznak együtt

Ladányi Viktória 1988-ban született, Szeghalmon. Gyerekkorától kezdve fontos szerepet tölt be életében a zene. Nyolc évig tanult magánéneket, és egy rövid ideig zongorázni is. Számos énekversenyen vett részt, ahol dobogós helyezéseket ért el. 2007-ben Cegléden, a Patkós Irma Alapítványi Művészeti Iskolában kezdett tanulmányokat színész szakon. 2007-2008 között a Jazz Hands Band zenekar tagja (Mezőkövesd), szólista és vokalista. A zenekar a jazz, pop és R&B zenei stílusait képviselte. 2012 szeptemberétől a dévaványai Vox Humana kórusában szoprános, de több alkalommal kapott már szólista szerepet is.

A győztes dal zeneszerzője Horváth Péter, aki 1988-ban született Székesfehérváron. Zenész családból származik, így egyenes út vezetett a zenei pályához. Kilenc évesen kezdte meg zenei tanulmányait a székesfehérvári Hermann László Zeneiskolában, ahol csellózni tanult. Később középiskolás tanulmányait is ebben az intézményben folytatta. Tizenöt éves korában csatlakozott a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatához, ahol először énekesként, majd csellistaként működött közre különböző zenés darabokban. Szintén tizenöt éves korában vett részt azon a hangversenyen, ahol azonnal a zongora szerelmese lett. Ennek hatására kezdett el komolyabban foglalkozni a zongorázással is. Tizenhat évesen írta meg első kórusművét. Szimfonikus, illetve kamarazenekarokra is alkotott zenéket, és mindig arra a különlegességre törekedett, hogy nem megszokott hangszerek is felcsendüljenek a műveiben. Három éve dalokat is ír, és több híres előadó művét hangszerelte már. Jelenleg is a székesfehérvári Vörösmarty Színház zenésze, ahol pontosan tizenegy éve dolgozik már.

Ladányi Viktóriával mindössze néhány hónapja kezdték el a közös munkát, az interneten segítségével. Személyesen még nem is találkoztak. A rövid idő alatt már két daluk is született, melyek közül az egyik a versenyre benevezett szerzemény.

A győztes dal zeneszerzője Horváth Péter, aki 1988-ban született Székesfehérváron. Zenész családból származik, így egyenes út vezetett a zenei pályához. Kilenc évesen kezdte meg zenei tanulmányait a székesfehérvári Hermann László Zeneiskolában, ahol csellózni tanult. Később középiskolás tanulmányait is ebben az intézményben folytatta. Tizenöt éves korában csatlakozott a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatához, ahol először énekesként, majd csellistaként működött közre különböző zenés darabokban. Szintén tizenöt éves korában vett részt azon a hangversenyen, ahol azonnal a zongora szerelmese lett. Ennek hatására kezdett el komolyabban foglalkozni a zongorázással is. Tizenhat évesen írta meg első kórusművét. Szimfonikus, illetve kamarazenekarokra is alkotott zenéket, és mindig arra a különlegességre törekedett, hogy nem megszokott hangszerek is felcsendüljenek. Három éve dalokat is ír és több híres előadó művét hangszerelte már. Jelenleg is a székesfehérvári Vörösmarty Színház zenésze, ahol pontosan tizenegy éve dolgozik már.

Ladányi Viktóriával mindössze néhány hónapja kezdték el a közös munkát, az interneten segítségével. Személyesen még nem is találkoztak. A rövid idő alatt már két daluk is született, melyek közül az egyik a versenyre benevezett dal. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!