Kultúra

2013.12.30. 08:32

Lonovics: eredményes év után biztató kihívások

– Jó érzéssel gondolok vissza az elmúlt évre, hiszen szakmai szempontból több jelentős esemény történt az életemben – mondta Lonovics László békéscsabai képzőművész, a Békéstáji Társaság elnöke.

P. R.

 – Májusban jelent meg a Nemzetközi Kepes Társaság a Fény vonzásában című kiadványa, amelyben a nemzetközi fényműhely tagjaként mutatják be az én munkásságomat is. Megtisztelő és örömteli volt számomra, hogy önálló kiállítás rendezésére kértek fel Nicolas Schöffer születésének 100. évfordulója alkalmával, a kalocsai Schöffer Múzeumban. A fiammal, aki a Móra Kiadó művészeti vezetője, együtt tervezhettük meg a Munkácsy Mihály Múzeum kiadásában decemberben megjelent Dedinszky Gyula Vidám Csaba című kötetét.

A Békéstáji Művészeti Társaság számára is sikeres volt ez az év. A Csabagyöngye Kulturális Központban létrehozott Békéstáji Galéria sok látogatót vonzó társasági kiállítás helyszíne lett, és a helyi, megyei képzőművészek jelentős fórumává vált.

A közeljövőben is számos izgalmas tárlatra készülök, januárban budapesti kiállításon szerepelek festményeimmel, meghívást kaptam a februári Digitális Alkotások Országos Tárlatán való részvételre. A Békéstáji Művészeti Társaságra is gazdag programsorozat vár, több tagunknak önálló kiállítást rendezünk a Csabagyöngye Kulturális Központban. Nyáron szeretnénk megvalósítani a jubileumi X. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!