Kultúra

2013.12.15. 15:53

A sarkadi polgármester is zenélt a kötegyáni jótékonysági gálán

Adventi jótékonysági gálát rendeztek szombaton Kötegyánban, a művelődési házban.

L. B.

 Susánszki Imre ötletgazda, civil kezdeményező elmondta, a rendezvényt azért hívták életre, hogy a belépőjegyekből és a felajánlásokból befolyt összeggel segítség a kötegyáni szegény, nehéz sorsú gyermekeket. Az eseményt a védnöknek felkért Nemes János, a község polgármestere nyitotta meg.

A gála keretében felléptek helyi óvodások és általános iskolások, több civil szervezet és előadó. Színpadra lépett Sarkad polgármestere, a civilben popzenész Bende Róbert, a sarkadkeresztúri néptáncegyüttesben pedig Bakucz Péter községvezető is, de érkeztek néptáncosok a romániai Nagyzerindről is.

A rendezvényt a Kötegyáni Pujárók zárták, akik a közönséget is megtáncoltatták, fergeteges hangulatot csinálva.  Nagy sikert aratott Kolompár Gino, a Pujárók Csoport tagja amikor felolvasta az alábbi Böjte Csaba idézetet:  „Olyan sok előítélet van a ma emberében, pedig Isten hiszem, hogy mindnyájunkat ugyanabból az anyagból teremtett. Magunkon hordozzuk Teremtőnk kéznyomát! Testvérek vagyunk, ugyanannak a Mennyei Atyának gyermekei, szeretnünk kell egymást! A befogadó jóság minden embert jobbá tesz, de azt is hiszem, hogy az elutasító közömbösség, gyűlölet mindenkit szegényebbé, rosszabbá tesz.”

 A teltházas rendezvényen még pótszékekre is szükség volt, olyan sikert aratott. Végül több mint százezer forint folyt be, melyet majd a képviselő-testület oszt szét a nehéz sorsú, szegény gyermekek között.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!