Kultúra

2013.11.03. 17:56

Képzőművészek alkottak a vadászházban

Bemutatták a hétvégén a harmadik bélmegyeri művésztelepen, a Kárász Vadászkastélyban készült alkotásokat.

Ny. L.

A művészek elsősorban festményeket készítettek a múlt héten, a gyönyörű őszi időben a kastély, a környezet, a csodálatos színek is megihlették őket. Az alkotóműhely munkájában Ungvári Mihály és Ungváriné Spiegel Julianna (Kötegyán), Debreczeni Imre (Sarkad), Kukár István (Gyula), Gérné Mezősi Aranka (Albertirsa), Csontos Éva (Miskolc), dr. Kenyeres Imréné (Karcag) mellett a Felvidékről Boda Ágnes, Belényesről Miklós János, Moldvából pedig David Croitor és George Spaive vett részt. 

Végh László, az ingatlan tulajdonosa, a Hidasháti Zrt. vezérigazgatója elmondta, a tábor szervezésében ismét Ungvári Mihály, a Kötegyáni Baráti Kör Egyesület (Népfőiskola) KörösArt Művészeti Társaság vezetője segített. Az elkészült alkotások a kastély termeit díszítik majd.

Végh László kitért arra, a vadászkastély külső felújításával már jól előrehaladtak, az épületbelsőt pedig az eredeti miliőnek megfelelően alakítják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!