Kultúra

2012.12.29. 12:56

Puzsér: 2013 a Hajdú Péter-ellenes harc éve lesz

Szélsőközép című kötetét mutatta be Békéscsabán a magyar média fenegyereke, Puzsér Róbert pénteken este.

BEOL

A rendezvény teljesen az alulról építkezés jegyében szerveződött, hiszen egy magánszemély, Ulbert Zoltán vállalkozó, zenész, aki fiával együtt nagy rajongója Puzsérnak, gondolt egyet és meghívta Békéscsabára a megmondóembert, aki a köteten kívül számos más dologról beszélt a több mint kétórásra nyúlt közönségtalálkozón.

Maga a kötet egy több éves rádiós-blogos projekt gyűjteménye a Gutenberg-galaxisban, ugyanis ezen a címen a korábbi Budapest rádióban hallgató volt egy projekt, melyhez egy blog is társult. A hazai közéletet minden irányba kritizáló, kikarakírozó műsor sikeres volt ugyan a célcsoport körében, ám igazi áttörést nem érhetett el, hiszen előbb-utóbb a rádiós tulajdonosok számára kellemetlenné vált a Puzsér-csapat szókimondása.

A médiahackjeiről, markáns állásfoglalásairól ismert Puzsér számára a Csillag Születik hozta meg az országos ismertséget, melyet ő az úgynevezett hard talk, azaz a szókimondó, kemény beszélgetős média népszerűsítésére kíván fordítani. Mint ahogy ez a Beolon nemsokára olvasható interjúból is kiderül majd, erre hamarosan lehetősége is nyílik, igaz, nem országos médiumban, hanem egy másik budapesti rádiófrekvencián, ám az internet révén ez is eljut bárhová.

2011 az apátia, 2012 a nyilvánosság éve volt, 2013 pedig a Hajdú Péter-ellenes harc jegyében telik - foglalta össze az előtte álló "feladatokat" a közel százfős közönség előtt a médiaszemélyiség, aki egyébként ritkán jár vidékre, s a beszélgetés végén hangsúlyozta is, hogy rendkívül jól érezte magát Békéscsabán.

Ahogy fogalmazott, egy másik "vidéki" meghívás is vár rá, méghozzá Magyarország ötödik legnagyobb magyar városába, ami nem más, mint London, hiszen az ottani magyar közösség lélekszáma vetekszik a magyar nagyvárosok lakosságszámával.

A Puzsér Róberttel készült interjúnkat hamarosan olvashatják a Beol.hu oldalon, illetve a Békés Megyei Hírlapban.

Ezek is érdekelhetik