Kultúra

2012.08.23. 09:30

Időutazások Martin Gábor képeivel

Martin Gábor békéscsabai fotóművész alkotásaiból nyílik tárlat a napokban a megyei kormányhivatal aulájában. A megnyitó augusztus 24-én 14.30-kor kezdődik.

L. E.

– A látogatók alapos betekintést kaphatnak az alkotó munkásságába. Miért is?
- A kiállítás nem más, mint egy összefoglaló az eddigi munkáimból, egy
retrospektív válogatás — fogalmazott a fotóművész.

- Úgy tudjuk, nagy kedvvel rendezgeti a régi fotóit, és nem pusztán saját szórakoztatására.
- Hamarosan megjelenik egy kötet, melyben a régi Békéscsaba köszön vissza az olvasóknak, a zömében 1968-tól 1983-ig készült fotóim segítségével. A könyvet jelenleg szerkesztem, és szeptember végére elkészül.

- Békéscsaba múltjának mely részletei elevenednek meg a kötet, illetve a fotók jóvoltából?
- Szinte mindenből nyújt valamit: találhatók benne zsánerképek, városképek, pillanatok a sportéletből, a kultúrából, s nagyon sok ipari létesítmény, épületek, termékek felvételei. Olyan régi üzemeket brázolnak a fotók, mint a SZÜV, a forgácsoló, a téglagyár, a Volán, a kötöttárugyár, a konzervgyár, a hűtőház, a Barnevál, és még sorolhatnám. Akik itt éltek a hatvanas-nyolcvanas években, azoknak mind-mind egy-egy emlék, másoknak pedig gazdag betekintés a város történelmébe. Ezek a fotók egyébként rendkívül népszerűek a Facebookon is.

Címkék#Barnevál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!