Kultúra

2012.03.06. 15:14

Gyulait gyúrnak jövő héten a médiamunkások

Szezonnyitó rendezvényként március 16-18. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének szervezésében, Gyula város és a Gyulai Húskombinát Zrt. támogatásával.

g. e.

A keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere azt hangsúlyozta, hogy városukban kiemelt szerepe van a turizmusnak, ezzel a fesztivállal pedig igényes programot adhatunk, s újabb vendégeket is vonzhatunk Gyulára. E mellett a helyi gazdaságban fontos szerepe van az élelmiszer, ezen belül is a húsiparnak.

Ruck János, a húskombinát vezérigazgatója elmondta, a gyulai kolbász ma is a hagyományok alapján, kizárólag magyar sertéshúsból, bükkfa füstöléssel készül, s szeretnénk ezt a terméket a fiatalok körében is népszerűsíteni.

A programok közül Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke kiemelte az első  „Médiagyúrást”, melyen a helyi és országos médiumok képviselői mérik össze kolbászkészítési tudásukat.

Az orosz piacon is hódít a gyulai kolbász

Békés megye legnagyobb élelmiszer-feldolgozó üzeme nyolc ezer tonna készterméket állított elő, 1.600 tonnával többet, mint 2010-ben, a tradicionális gyulai szárazkolbászból és füstölt hentesáruból három ezer tonna került a hazai és a külföldi piacokra, kenőmájasból 3.500 tonna döntően belföldre, a felvágott és egyéb termékek mennyisége 1.500 tonna volt – mondta a vezérigazgató.

A Gyulai Húskombinát Zrt. eredményességéről Ruck János az MTI-nek kifejtette: az orosz piaci szállítások növelésének köszönhető, hogy a társaság a 2011-es üzleti évet mindössze két-három százalék közötti árbevétel arányos veszteséggel tudta zárni.

A Gyulai Húskombinát Zrt. eredményességéről Ruck János az MTI-nek kifejtette: az orosz piaci szállítások növelésének köszönhető, hogy a társaság a 2011-es üzleti évet mindössze két-három százalék közötti árbevétel arányos veszteséggel tudta zárni. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!