Kultúra

2010.06.29. 14:45

Hevesi és Kontor tanár urak is képzik a jövő könnyűzenészeit

A szakmai elvárásoknak megfelel, így már csak az utolsó pecsét hiányzik a békéscsabai Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola működési engedélyére, és akkor szeptembertől indíthatják a könnyűzenészek képzését.

Ny. L.

Dr. Forgács Éva, a Kistérségek Szakképzéséért Alapítvány elnöke — az alapítvány lesz az intézmény fenntartója, ha megkapják az engedélyt — elmondta, a különböző tehetségkutatókon sokszor elmondja a zsűri a fiataloknak, hogy érdemes képezniük magukat.

Ennél fontosabb, hogy keresettek itthon és külföldön is a szórakoztatózenészek, az énekesek, táncosok, ilyen képesítéssel jók az esélyek az elhelyezkedésre.

— A Kinizsi utcában működik majd az iskola, állami finanszírozásban, tehát nincs tandíj — magyarázta dr. Forgács Éva. — Nappali, esti és levelező tagozatot is indítunk, szintetizátor, gitár, basszusgitár, szaxofon, ének és kortárs modern táncok szakokat hozunk létre. A szakmai, oktatói garnitúra nagyon fontos, és például óraadóként segíti a munkánkat Mátó Éva, Kerekes Judit, Hevesi Imre és Kontor Tamás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!