Kultúra

2009.08.06. 16:03

Popcornos zacskóban postázzák Szabó Eszter új albumát

Pattogatott kukoricás zacskóban kapják meg a rajongók Szabó Eszter napokban megjelent lemezét, melynek borítóját különböző kedvezményekre jogosító kuponokkal is megtömte. Az énekesnő új albuma a zenei csemegén túl számtalan egyéb meglepetéssel is szolgál a rajongóknak.

BEOL

Megjelent Szabó Eszter legújabb albuma, melyen azok a dalok is szerepelnek, melyeket nemrég egy világméretű amerikai dalszerző versenyen is díjaztak. A lemez a Colorpop! címet kapta, mellyel egyben az album műfajára is utal az énekesnő.

Az egykori megasztáros egyedülálló módon olyan nagylemezt készített, melynek minden dala eltérő zenei stílusban íródott, így szerepelnek rajta folk-elektro, punk, jazz, gospel, rockabilly-metál dalok, gyönyörű balladák, népdal, vokális szerzemény, illetve számtalan más, igényes és izgalmas zenei különlegesség is.

A korlátozott példányszámban megjelenő lemez legfontosabb ismertetőjegye, hogy a zenei kuriózuma mellett minden darabja dedikált, s bolti forgalomban nem kapható. A Colorpop!-ot a rajongók kizárólag az énekesnő holnapján keresztül, csak a készlet erejéig rendelhetik meg.

Az aranylemezes Szabó Eszter szerzőtársa ezúttal is párja, a szintén megasztáros Kontor Tamás volt, kinek egyik szerzeményét nemrég a Song Of The Year elnevezésű világversenyen az öt legjobb country dal közé választották. Az univerzális zenész-dalszerző egyébként maga játszotta fel a lemezen hallható összes hangszert, a doboktól a gitárokon át a billentyűsökig. Az albumon izgalmas duettek is szerepelnek, egy hatalmas gospelkórus kíséri Szabó Eszter Farkas Zsófival közös számát, s a szabadságról megható metálban énekel az énekesnővel Zalatnay Sarolta.

További érdekesség, hogy a környezettudatosság jegyében kartontokba csomagolták az albumot és popcornos zacskóban szállítják házhoz a megrendelők számára, ezzel is az újrahasznosítás lehetőségeinek sokféleségére hívják fel a figyelmet. A környezetvédelem érdekében az énekesnő azt is vállalta, hogy boltokban nem terjeszti új lemezét, hanem a környezetszennyező teherautók helyett kerékpáros és tömegközlekedéssel járó postások szállítják ki lemezeit.

[caption id="" align="aligncenter" width="340"] Colorpop!
[/caption]

A különleges hangú énekesnő nagy támogatója a hasznos ügyeknek, így a borítón például smink nélkül szerepel, amivel olyan külföldi sztárok, mint Sophie Marceau nyomdokaiba lépett, hogy nyilvánvalóvá tegye a fiatalok számára: a címlapokon szereplő képek sokszor nagyban eltérnek a valóságtól.

A különlegességek sora ezzel nem ért véget: a lemez belsejébe kuponokat rejtettek, melyek jóvoltából szállodákban, pubokban és a helyi várfürdőben is kedvezményekhez juthatnak az énekesnő szülővárosába látogatók. Szabó Eszternek, mint Gyula háziasszonyának annyira fontos városa, hogy augusztus 18-ai lemezbemutató koncertjét is ott rendezi meg a főváros helyett.

A profi módon elkészített lemez tele van tehát ötletekkel, humorral, zenei igényességgel és számtalan eltérő hangulattal. Nem véletlen, hogy a limitált példányszám nagy része már megjelenés előtt, elővételben elfogyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!