Kultúra

2009.06.08. 15:22

Fiatalít az orosházi Darvas Társaság

A tevékenységét már hosszabb ideje szüneteltette az orosházi Darvas József Társaság. Közgyűlése most úgy határozott, tagságát, működését megújítva rendszeres megjelenéssel biztosítja az alapszabályban megfogalmazott célok elérését. Rózsa Zoltán elnököt kérdeztük.

Cs. I.

— A megújulás látványos lesz? Mit terveznek?
— Feléledt a tagság. Megtalálta a maga útját.  Ez elsősorban kommunikáció, s nyitás a körülöttünk lévők felé. Elmélyülni és gondolkodni kell. Ebben a világban erre kevesen vállalkoznak.
Lehet, hogy a XXI. század nem nekünk kedvez, de mi vállaljuk ezt még akkor is, ha a trendekkel szembe megyünk.

— Hajdan sok hangulatos előadást, estet szerveztek teával, házi süteményes kínálással. Elég ez a mai pörgős mindennapokban?
— Minden véleményt, javaslatot várunk. Mindenkit befogadunk, aki ismereteinek bővítésére vágyik, szeretne bekapcsolódni egy irodalmi, művészeti értékeket megbecsülő, gyűjtő, közismereti munkával a város szellemi felemelkedését szolgáló csoportba.

— A fiatalítás szándéka vezérli ezek szerint a társaságot?
—  A fiatalok a generációs feszültségek oldására is kellenek. Személyük (Németh Roland-Guliver és Abonyi Péter független filmes, valamint Verók Balázs fotós), fiatalos lendületük ezt képviseli. Őket várjuk közénk a Szántó Kovács János Területi Múzeumba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!