Kultúra

2008.04.08. 13:57

Szép magyar beszéd érmet nyert a gyomaendrődi lány

Arnótszky Judit Janka, a gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda 8. osztályos tanulója aranyérmet nyert az általános iskolások Kazinczy Szép Magyar Beszéd Versenyének országos döntőjén. Békés megyéből egyedül ő kapott arany minősítést.

l. j.

Az általános iskolás tanulók részére április 4-5-6-án rendezték meg Kisújszálláson a Kazinczyről elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny országos döntőjét. A Tiszántúl kilenc megyéjének 80 diákja Kisújszálláson versenyzett, a másik tíz megye tanulói pedig a Dunántúlon mérték össze tudásukat.

Békés megyét 9 diák képviselte. Köztük volt Arnótszky Judit Janka, a gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola és Óvoda 8. d osztályos tanulója is, aki kiváló teljesítményéért aranyérmet kapott. A szabadon választott szöveg elmondása különösen tetszett a neves szakemberekből álló zsűrinek, ezért Juditot különdíjban is részesítették.

A 80 diákból 18-an kaptak arany minősítést, Békés megyéből egyedül Arnótszky Judit Janka érdemelte ki a legmagasabb elismerést. A gyomaendrődi lány felkészítő tanára Hunya Jolán volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!