Kultúra

2008.02.27. 12:40

Kibontják a zenekari árkot a Jókaiban

A régi Békés megyei színházbarátok még emlékezhetnek arra, hogy a Jókai Színház valamikor élő zenével, a zenekari árokban játszó saját zenekarral kísért zenés darabokat játszott. Aztán megszüntették a zenekart és felváltotta a helyét a CD lejátszó.

BEOL

Illetve a helyét nem, hiszen a zenekari árkot egyszerűen bedeszkázták. Az énekesek pedig, akiket eddig hűségesen kísértek a zenészek, megtanultak ráénekelni a zenei alapra. Ennek hamarosan vége! Kibontják a zenekari árkot. A közönség újra élő zenét hallhat a Jókai Színház nézőterén.

A múlt héten megkezdődtek a próbái Fejes Endre – Presser Gábor: Jó estét nyár, jó estét szerelem című zenés drámájának. Ennél az előadásnál jelképes az árokbontás, mert a zenekar a színpadon foglal majd helyet Gulyás Levente vezetésével. A főbb szerepeket Vadász Gábor, Csomós Lajos, Lapis Erika, Tarsoly Krisztina, Kara Tünde, Paczuk Gabi, Nagy Erika, Dengyel Iván, Kovács Edit és Komáromi Anett játsszák, a rendező-koreográfus: Király Attila. A bemutató március 28-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!