Közélet

2016.12.17. 08:12

Közel 10 milliót adott össze a megye a koraszülöttmentőre

Megközelítette a 10 millió forintot a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány számára felajánlott adományok összege — tájékoztatta lapunkat dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

BEOL

Mint megtudtuk, napról napra több önkormányzat áll a kezdeményezés mellé. Almáskamarás, Békés, Biharugra, Csárdaszállás, Dévaványa, Elek, Lőkösháza, Magyarbánhegyes, Medgyesegyháza, Murony és Önkormányút egyaránt támogatta már a nemes ügyet. Mint ismert, az alapítvány azért indított gyűjtést, hogy Békés megyében egy speciális helyi koraszülöttmentő-autó segítse a koraszülöttek ellátását.

Az önkormányzatok mellett civil vonalon is nagyon sokan segítik a karitatív szervezet tevékenységét. Múlt hét végén a gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztiválon Mészárosné Sutyinszki Adrienn kezdeményezésére és szervezésében számos gyulai anyuka készített süteményt, amelyet bárki megkóstolhatott, és adományozhatott az alapítványnak. A segíteni akaró emberek több 364 ezer forintot adtak így össze.

Ugyancsak sikeres volt a vasárnapi jótékonysági hangverseny, amelynek eredményeként 251 ezer forint jött össze, illetve még az előtt 40 ezer forintos támogatás is érkezett a koraszülöttmentőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!