Közélet

2016.11.25. 18:39

Újabb adomány a jó ügyért

Egy gyulai és egy békési vállalkozás is a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány céljai mellé állt. A fürdővárosi Art Copy Studió Kft. 200 ezer, a békési Vizsnyiczai Kft. 100 ezer forinttal járult hozzá a Békés megyei koraszülöttmentő-autó beszerzéséhez pénteken. Az adományok összege már megközelíti a 6 millió forintot.

Papp Gábor

— Az ember bármit elérhet életében, de a legnagyobb örömöt és boldogságot a gyermeke jelenti — fogalmazott a kezdeményezés kapcsán Ravasz Attila, az Art Copy Studió Kft. ügyvezetője cégük délelőtti adományátadásán. — Gyermekeink egészségéért mindenünket odaadnánk, bármit megtennénk. Kétgyermekes apaként elmondhatom, hogy szerencsére nekünk nem volt szükségünk a koraszülött-mentőautóra. Nem is gondoltam bele, hogy Békés megyében hány családot ért már tragédia; születéskor bekövetkező nehézség.

Mint mondta, igazán akkor szembesült a helyzettel, amikor az első Fuss a sérült gyerekekért félmaraton futás szervezésében segédkezett.

— A mentőautó beszerzésével, ha csak egyetlen családon, egyetlen gyermeken segíteni tudunk, hogy időben megkapja a megfelelő ellátását, már megérte — ecsetelte. — A mentőautó nem olcsó, de összefogva elérhető a cél. Ha valaki csak 1000 forinttal járul hozzá Abdul doktor bácsi álmához, már közelebb jutunk a célhoz. Köszönöm, hogy a főorvos szembesített minket a problémával, és mindent megtesz azért, hogy segítsen, ha baj van.

Dr. Abdulrahman Aldulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta, a cég és Ravasz Attila ügyvezető — a mostani anyagi támogatás mellett is — a kezdetektől a jó ügy mellett áll.

— Bármilyen grafikai munkára, szórólapra, plakátra szükségünk volt, mindig első szóra segítettek. Rengeteget köszönhetünk nekik — húzta alá. Dr. Abdulrahman Aldulrab Mohamed kitért arra, hogy a Békés megyei koraszülött-mentőautó beszerzésére összegyűlt összeg pénteken megközelítette a 6 millió forintot.

A kuratórium elnökének délután már Békésen volt jelenése, ahol a Vizsnyiczai Kft. képviseletében Vizsnyiczai Sándor ügyvezető jelképesen 100 ezer forintos adományt adott át az alapítvány számára a cég telephelyén.

— Vizsnyiczai Sándor és kedves felesége a közelmúltban hívott fel, hogy olvastak a kezdeményezésről és szeretnének hozzájárulni a Békés megyei koraszülöttmentő-autó beszerzéséhez — fogalmazott dr. Abdulrahman Aldulrab Mohamed. — A kapcsolatfelvételt személyes találkozás is követte, aminek eredményeként a cég 100 ezer forintot ajánlott fel az alapítványnak, ami szintén sokat segít a jó ügy előre vitelében.

Vizsnyiczai Sándor kiemelte, Békés megyei vállalkozóként különösen fontosnak tartják, hogy megyénkben is legyen egy koraszülöttmentő, ami hozzájárul a gyermekek még hatékonyabb szállításához, kezeléséhez.

— Ezért is támogatjuk az akciót — mondta, majd szólt arról is, hogy békési üzletükben egy adománydobozt is elhelyeznek, amiben bárki, aki nem banki úton szeretne utalni, elhelyezheti támogatását, amit természetesen eljuttatnak az alapítvány számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!