Közélet

2016.11.10. 10:45

Kulturális-turisztikai kereskasztal Gyulán

Első alkalommal tartott ülést a gyulai kulturális-turisztikai kerekasztal, a fürdőváros Tourinform irodájában. (x)

BEOL

A megbeszélésen részt vettek a Gyulai Turisztikai NKft., az Erkel Ferenc NKft., a Gyulai Várszínház, a Gyulai Várfürdő, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár, és az önkormányzata rendezvényszervezésben érintett munkatársai. Korábban az érintett cégek, illetve intézmények mindegyike jelezte, hogy szükségesnek tartja egy ilyen jellegű fórum életre hívását. A kerekasztal összehívásának céljai közé tartozik a helyi rendezvények összehangolása, azok célcsoportjainak meghatározása, a közös marketing lehetőségeinek felkutatása, az egyes cégek, illetve intézmények rendezvényprofiljának tisztítása, az időpontütközések kiküszöbölése, a város komplex kínálatának egységes keretben történő megjelenítése.

Az első alkalommal a megjelentek – a fenti célok rögzítése és a jövő évi nagyrendezvények áttekintése mellett – ismertették cégük és intézményük év végi rendezvénykínálatát, meghatározták a rendezvények közül melyiknek ki a célcsoportja, melyik tarthat számot a helyiek, melyik a régió lakosai és melyik a városba érkező turisták érdeklődésére.

Jelenleg három olyan, jól körülhatárolható csoport van, akik ez utóbbi, azaz a Gyulára érkező vendégek nagy többségét adják: a fiatalok, a gyermekes családok és az idősebbek. A rendezvények – megfelelő marketinggel megtámogatva – nagyban képesek befolyásolni a döntést az úti cél kiválasztásában, de ehhez fontos meghatározni, hogy egy-egy program kinek szól leginkább: a helyieknek, a már itt tartózkodó turistáknak, azoknak a potenciális vendégeknek, akiknek az utazási döntését egy-egy rendezvény eredményesen képes befolyásolni.

A város rendezvényszervezésben érintett cégeinek/intézményeinek aktív és folyamatos egyeztetése nagymértékben növelheti a marketingmunka hatékonyságát, a turisták elérését és a városba érkező látogatók számát is.

A folytatás havi rendszerességgel várható.

Többet szeretne megtudni Gyula városának idegenforgalmáról? További turisztikai cikkeket ide kattintva talál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!