Közélet

2016.10.10. 10:44

Kultur Cafe Klub eseménycunami

A Kultur Cafe Klub névre hallgató esemény-cunamival, összművészeti kezdeményezéssel az a cél, hogy az élő koncertek alkotta masszív vázra ütős széria épüljön, ami a hajdan volt 48-as Klub hangulatára alapoz – fogalmaz Kiss János az Erkel Ferenc Művelődési Központ oldalán.

BEOL

A szakember hozzátette: ez a hangulat még mindig itt kódorog valahol Gyula utcáin. Az Erkel Ferenc Művelődési Központ rendezvényszervezési csoportvezetője az elképzeléseivel összefüggésben hozzáteszi, munkatársaival ezerszínű, mégis egységes koncepciót munkálnak ki, ami az igényes időtöltésre, szórakozásra, a múltidézésre nyitott réteget kívánja megszólítani.

– Az élő muzsika mellett feltétlenül be szeretnénk építeni a népzene-néptánc vonulatot, bevonni az amatőr képző és iparművészetet, továbbá az amatőr színjátszást, az irodalmat, de még a fotózást is – sorolja. Hangsúlyos cél, hogy az ilyen módon formálódó színes, mégis egységes művelődési-szórakozási forma az összetartozás érzését váltsa ki a résztvevőkben.

Az is nyomatékkal bír, hogy az őszi-téli időszakon áthúzódó összművészeti áramlatot a lehető legtöbben magukénak érezzék – vallja a szervező, kiegészítve: amit az ember a sajátjának érez, azt szívesen látogatja, s örömmel vesz részt a felépítésében, megtartásában is.

A legendás szórakozóhely története még az 1990-es évek elején kezdődött, Ökrös Gergő, Hevesi Tamás és Kiss János bábáskodásának köszönhetően.

A korábban volt Erkel Mozi épületében kialakított szórakozóhelyen nem volt két egyforma szék, két egyforma asztal, újságpapírból készült a tapéta, de nem ez volt a fontos, hanem a kultikus helyszín biztosította hangulat.

A megnyitásig éves szinten mindössze néhány koncert volt Gyulán, a 48-as Klub megnyitásával azonban heti rendszerességgel érkeztek az ütősebbnél-ütősebb rock bulik. Ahogyan Kiss János fogalmaz: az egész köré egyfajta mozgalom kezdett kiépülni.

A hétrészes széria október 21-én múltidézéssel, koncertekkel, meglepetésekkel startol, s egészen december 17-ig tart, rock and roll karácsonnyal zárul. A programarzenálnak az Erkel Ferenc Művelődési Központ második emelete és a Vigadó ad majd otthont.

A hétlövetű tárban a patronok közt megtalálható lesz a Bisztróbaleset Band fellépése, a boroskóla-zsíroskenyér kombóval megbolondított videó disco, a Latinovits emlékest, a „Halj meg és nagy leszel”, azaz Hobo önálló estje, a Kiscsillag, a PG Csoport, a Pernahajder Campbell, a Batteries, a Hexotol, az Illúzió Zéró koncertje, valamint Kéri László és Kiss Adél kiállítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!