Közélet

2016.08.14. 16:41

Kézbesítők a strandon: munkatársait látta vendégül a Hírlap

Lapunk szombaton és vasárnap Orosháza Gyopárosfürdőn, illetve Gyulai Várfürdőben látta vendégül azt a 112 kézbesítőt, akik nap nap után gondoskodnak arról, hogy a Békés Megyei Hírlap reggel fél hétre az előfizetők postaládájában landoljon.

Hírlap-összeállítás, fotó: Imre György

Gyopárosfürdőre annak a majd’ negyven településnek a kézbesítői érkeztek egy kis pihenésre, beszélgetésre, találkozóra, akiknek munkáját Sonkolyos Ágnes terjesztési vezető koordinálja. A megye napilapjának 1994 óta működik önálló terjesztői hálózata.

Vannak olyan kézbesítők, akik a kezdetek óta megszakítás nélkül hűségesen viszik a Hírlap előfizetőinek a napilapot: az orosháziak egyik postása Kmetykóné Molnár Márta és a csanádapácai Szarka Józsefné.

Sonkolyos Ágnes elmondta, kollégái mindent megtesznek, hogy az olvasók naponta korán reggel megtalálják az újságot postaládáikban. Kiemelte: az internet nem pótolja a nyomtatott sajtót. A találkozón Leszkó Tamás terjesztésvezető megköszönte, hogy az év minden napján fáradhatatlanul dolgoznak.

A megyei napilap kézbesítése után érkezett feleségével Gyopárosra Kiss László kunágotai terjesztő. Ébresztőórája 11 éve naponta 3 órakor csörög.

— Hétköznap 25 kilométert teszek meg a faluban, a vasárnapi újsággal 11 kilométert. A kerékpár-alkatrészek „nagyfogyasztója” vagyok. A szeszélyes időjárás nagy ellenség: a szél mindig szembe fúj, bármerre haladok. A kutyák? Ha én rontok rájuk, akkor megúszhatom a harapásukat — mondta nevetve.

Mezőkovácsházán egyetlen Hírlap-kézbesítő dolgozik, Szatmári Erzsébet. Segítője vagy a fia, vagy a lánya. Soha nem mérte, mennyit bringázik egy nap. Sokat, az biztos. Akkor ideges, ha a defektet a város túlsó végén kapja.

— Van, aki már hajnalban az ablakban könyököl, lesi, mikor érkezik velem az újság. Ha az előfizetési díjakat gyűjtöm, akad, aki behív egy kávéra. Sokan szeretnék, ha több időm lenne és sokat beszélgethetnénk. Számomra egy a lényeg: jó kapcsolatunk legyen az előfizetőkkel.

Hasonló véleményt fogalmaztak meg azok a kézbesítők is, akik egy nappal később a Gyulai Várfürdőbe voltak hivatalosak ugyancsak egy kis önfeledt pihenésre, kikapcsolódásra.

— Jelenleg 112 kézbesítő dolgozik a Békés Megyei Hírlap terjesztésén. Ennek a gárdának köszönhető, hogy az újság minden reggel fél hétre az előfizetők postaládájában landol — hangsúlyozta Nánási János.

A Hírlap főszerkesztő-kiadóvezetője elmondta, van olyan munkatárs, aki napi 48 kilométert kerékpározik azért, hogy célba juttassa az újságot. Emlékeztetett, hárman már a kezdetek, tehát 1993 decembere óta erősítik a kézbesítői csapatot.

— Vannak települések, ahová a Magyar Posta segítségével jut el az újság. Külön érdekesség, hogy lefedettségben, tehát a lakosságarányos előfizetések számában esztendők óta Kétsoprony és Kamut a két legerősebb település — vette át a szót Leszkó Tamás terjesztési vezető.

Hozzátette, a főként kerékpáron közlekedő kézbesítők mellett teherautóval napi 1 500 kilométer megtétele szükséges ahhoz, hogy az olvasók reggelente a kezükbe vehessék az újságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!