Közélet

2016.04.11. 13:45

Barnevál-ügy: ha eladják a vizet, a dolgozók is jól járnak

Szathmáry Tibor felszámoló hangsúlyozta, bízik abban, hogy ezen vagyonértékű jogot megtestesítő vízkvóta értékesítésére minél magasabb áron lehetőség lesz, s ezt követően sor kerülhet a munkavállalók minél magasabb összegű kifizetésére.

Ny. L. – Fotó: Kiss Zoltán

A nemrégiben tartott dolgozói gyűlésen is elhangzott, hogy a felszámolás alatti Békéscsabai Baromfifeldolgozó Kft. jelenleg a tulajdonában álló kb. 2000-2000 m3/nap mennyiségű víz- és szennyvízkontingenssel rendelkezik, melyet még jóval a felszámolási eljárás előtt vásárolt meg több százmillió forintért. Erre a kontingensekre a működő, termelő társaságnál szükség volt.

Tekintettel arra, hogy a felszámolás okán már termelő tevékenység nem folyt, illetve nem folyik az adós társaságnál, így a felszámoló ezen kontingensből álló vagyonértékű jogot – több egységre lebontva – meghirdette, bízva azok sikeres értékesítésében.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Februárban száznál is több egykori dolgozó gyűlt össze a volt baromfi-feldolgozó tanácstermében. Fotó: Kiss Zoltán.
[/caption]

Szathmáry Tibor felszámoló tudomása szerint a lakossági, illetve kisfogyasztók esetében az Alföldvíz Zrt. a víz- és szennyvízkontingenst kb. 300 000 Ft/m3/nap megváltási áron tudja biztosítani. Mindezeken felül a felszámoló ismeretei szerint az értékesítés útján átadni kívánt kontingens átvételéhez az Alföldvíz Zrt. jóváhagyása is szükséges lehet, illetve a békéscsabai rendszerhez tartozó településeken, például Gyulán is felhasználható, oda is átvihető ez a kontingens, azonban ennek feltételeiről a pályázó köteles informálódni.

Ezen vagyonelemeket a felszámoló mindösszesen nettó 340 000 000 forint irányáron kívánja értékesíteni. Az esetleges sikeres értékesítést követően a befolyó vételár – figyelemmel arra, hogy ezen vagyonelemek, mint például az ingatlan sem zálogjoggal, sem végrehajtási joggal nem terheltek – a felszámolási eljárásban felszámolási költségként nyilvántartott, és eddig vagyonhiány miatt még ki nem fizetett, munkavállalókkal szemben fennálló tartozásokra lenne fordítható.

Szathmáry Tibor hangsúlyozta, bízik abban, hogy ezen vagyonértékű jogot megtestesítő vízkvóta értékesítésére – potenciális vásárlóerő és az Alföldvíz Zrt. esetlegesen szükséges hozzájárulása esetén – minél magasabb áron lehetőség lesz, s ezt követően sor kerülhet a munkavállalók minél magasabb összegű kifizetésére.

<!-- Barnevál-ügy: ha eladják a vizet, a dolgozók is jól járnak Szathmáry Tibor felszámoló hangsúlyozta, bízik abban, hogy ezen vagyonértékű jogot megtestesítő vízkvóta értékesítésére minél magasabb áron lehetőség lesz, s ezt követően sor kerülhet a munkavállalók minél magasabb összegű kifizetésére. Ny. L. – Fotó: Kiss Zoltán Korábbi cikkeink a témában - Kártalanítják valaha a Barnevál dolgozóit?

- Tíz éve várnak a pénzükre a volt barneválosok Februárban száznál is több egykori dolgozó gyűlt össze a volt baromfi-feldolgozó tanácstermében. Fotó: Kiss Zoltán. -->

Címkék#Barnevál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!