Közélet

2016.01.06. 16:48

Égetett a Jobbik: „a terv megbukott, füstbe ment”

Elégette a megyei önkormányzat által kidolgozott területfejlesztési koncepciót a Jobbik-frakció, a négy jobbikos megyei önkormányzati képviselő – Samu Tamás Gergő, Gajdos Attila, Sinka Imre és Csüllög László – szerda délután Békéscsabán, a megyeháza előtt.

L. B.

A Jobbik-frakciót vezető Samu Tamás Gergő az akciót megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: végre kezd beindulni a területfejlesztés, a megyei önkormányzat egyik fontos feladata. Hozzátette, hosszas előkészítés előzte meg ezt, elkészült a területfejlesztési koncepció, azaz egy terv, hogyan lehetne fellendíteni Békés megyét. Hangsúlyozta, mindezt a Jobbik is támogatta, megfelelő szakmai anyag született.

– Békés megye agrármegye, a területfejlesztési koncepció nagy része is a mezőgazdaságra, az állami földekre épít. Azonban azzal, hogy az árverések során Fidesz-közelieknek játszották át az állami földek egy részét, a terv megbukott, mondhatni füstbe ment – mondta Samu Tamás Gergő, előre utalva az égetésre.


Gajdos Attila és Sinka Imre hozzátette: egy szűk kör kezébe kerül a vagyon, a termőföld. Szót ejtettek Mezőhegyesről is, ahol szerintük több száz, ezer ember megélhetése került veszélybe. Összefoglalva azt mondták: a Fidesz újra feudalizmust, hűbéresi rendszert épít ki, hűbérurakkal és hűbéresekkel.

– A területfejlesztési koncepcióra még szükség lesz, nem érdemes elégetni – reagált a jobbikos akcióra Zalai Mihály. A megyei közgyűlés elnöke jelezte, a terv a Békés megyeiek életkörülményeinek javítását, a foglalkoztatottság növelését tűzte ki célul. Hozzátette, hogy a dokumentumot kiváló szakemberek állították össze, nagyobb tiszteletet kellene tanúsítani iránta – ráadásul a területfejlesztési koncepciót a Jobbik is megszavazta.

– Ha a Jobbik úgy véli, hogy Fidesz-közeliekhez játszották át az állami földeket, akkor tegyenek feljelentést, legyenek konkrétumok. Az árverések nyíltak, átláthatóak voltak, bárki licitálhatott, aki megfelelt az előírásoknak – folytatta Zalai Mihály, kitérve arra, hogy a magyar föld a magyar gazdák kezébe került a magyar gazdák kérésének eleget téve.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!