Közélet

2015.07.01. 17:40

Jobbik: aláírással tisztázzák magukat a fideszesek!

A Jobbik nem érti, hogy miért tiltakoznak a Fidesz képviselői Quaestor-ügyben – fejtette ki szerdán Békéscsabán, a Fidesz-iroda előtt tartott sajtótájékoztatón Samu Tamás Gergő regionális igazgató, megyei önkormányzati képviselő.

L. B.

Kifejtette: az utóbbi időben lecsengni látszott a Quaestor-botrány, de olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint a Fidesz politikusai pénzt menekítettek ki bennfentes információk alapján, mielőtt csődbe ment a brókercég.

– A Jobbik ezért azt kérte minden képviselőtől, hogy szignózzon egy dokumentumot büntetőjogi felelősségének tudatában arról, hogy tiszta ebben az ügyben – folytatta a Jobbik politikusa.

Samu Tamás Gergő hozzátette, hogy a Jobbik képviselői ezt meg is tették, a fideszesek azonban nem. Újfent azt kérte, hogy nyilatkozzanak, érintettek-e a botrányban, menekítettek-e ki pénzt.

Hangsúlyozta, ha Békés megye országgyűlési képviselői nem teszik ezt meg, akkor mások esetleges bűne miatt ők is gyanúsak lehetnek, kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, pedig mindössze egyetlen aláírásról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!