Közélet

2015.04.08. 18:31

Több mindenről tárgyalt a Gyulai Várszínház

Több témáról is tárgyalt szerdai ülésén a Gyulai Várszínház mellett működő művészeti tanácsadó testület — közölte az egyeztetést követő sajtótájékoztatón Gedeon József.

P. G.

A Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, első napirendi pontként az októberben kezdődött, március 31-én befejeződött kamaraszínházi szezon került górcső alá, amit a testület tagjai kiválóra értékeltek. Az említett időszakban huszonhét olyan előadásnak, koncertnek, filmbemutatónak adott helyet a teátrum, ami a vélemények szerint egy egyetemi városnak is javára vált volna.

Második napirendként a nonprofit kft.-vé alakulás került „terítékre”, ami egy központi jogszabály eredményeként valósult meg, és biztosítja a színház gazdasági önállóságát.

A vár körül tervezett Szigeterőd program kapcsán azt a javaslatot fogalmazták meg, hogy az egyedülállónak számító tószínpad elhelyezkedése maradjon meg. A grémium végül a legalább több mint ötven programot tartalmazó 52. nyári évadról tárgyalt, és azt kimagaslóan jónak minősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!