Közélet

2015.04.14. 17:41

Munkavédelmi roadshow Békéscsabán

Országosan hárommillió munkáltatót és négymillió munkavállalót érintenek azok az információk, amelyekről szó esett a Nemzetgazdasági Minisztérium országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow-ja keretében kedden Békéscsabán, a kormányhivatal épületében.

M. P. M.

Elhangzott, hazánkban az utóbbi években a működő vállalkozások körülbelül 2-3 százalékát ellenőrizte a hatóság, és a munkáltatók 4/5-énél tapasztaltak valamilyen szabálytalanságot, amely a munkavállalók átlagosan 60 százalékát érintette.

Kiderült, a szaktárca roadshow-jának egyik kiemelt célja, hogy a tájékozottság szintjének növelésével szélesedjen a közösségi tudásbázis munkavédelmi és munkaügyi kérdésekben.

Az országos előadássorozat békéscsabai állomásának kiemelt témái voltak a munkáltatók és a munkavállalók feladatai és kötelezettségei a szervezett munkavégzés során bekövetkezett munkahelyi sérülések és munkabalesetek minősítése, nyilvántartásba vétele és kivizsgálása során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!