Közélet

2015.04.10. 12:48

Idén is Győr!

Ebben az évben 50. alkalommal rendezik meg a Kazinczy Szép Magyar Beszéd Versenyt. Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy a tehetségesnek bizonyuló tanulók részt vesznek ezen a megmérettetésen.

Székely Szakképző Iskola

Mivel Nagy Róbert, aki tavaly az országos döntőbe jutott, már leérettségizett, idén két "újonc", Pap Dóra és Romhányi Barbara Kitti (mindkét lány 9. D osztályos) képviselte iskolánkat a megyei fordulón. Elsődleges célunk tehát nem is a feltétlen továbbjutás, inkább a tapasztalatszerzés, az erőviszonyok felmérése volt. A lányok – minden lámpaláz ellenére – remekül helytálltak, a viszonylag nehéz kötelező szöveggel is jól megbirkóztak.
 
Mégis kellemes meglepetésként ért minket az eredményhirdetés, ahol kiderült, hogy Pap Dóra az erős mezőnyben a harmadik helyen végzett. Ennél nagyobb örömöt csak az okozott, amikor megtudtuk, hogy a második helyezett versenyző nem tud részt venni a győri (országos) fordulón, így a zsűri döntése alapján Dóri lesz Békés megye egyik képviselője a döntőben.
 

A szép eredményhez gratulálunk, az országos döntőre eredményes felkészülést, sikeres versenyzést kívánunk neki!

Címkék#hetes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!