Közélet

2014.11.13. 12:27

Az egykori barnevál is szerepel az adóhatóság feketelistáján

Három adóslistát tett közzé nemrég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokról a vállalatokról, magánszemélyekről és egyéni vállalkozókról, akik szeptember 30-áig jelentős összeggel tartoztak az adóhatóság felé.

L. B.

Kétszáz céget tartalmaz az az összesítés, melyben a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózókat tüntették fel. Az első helyezett a budapesti székhellyel rendelkező Electronica 24 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a megállapított adóhiánya 2 milliárd 258 millió forint fölé rúg. A listán egyetlen megyei vállalat szerepel: a szarvasi székhellyel rendelkező Logistik-Sped Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a 36. helyet szerezte meg a közel 300 millió forintos tartozásával.

Azokról a cégekről is készült egy összeállítás, akik az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó tartozással rendelkeznek. A „feketelistán” több mint 2800 vállalat szerepel. Ebben két felszámolás alatt álló békéscsabai vállalat is helyet kapott, mégpedig az Amoretto Szolgáltató Kft., illetve a Baromfifeldolgozó Szolgáltató, Kereskedelmi és Ingatlanhasznosító Kft. A listán a szintén felszámolás alatt álló orosházi Bau-Dent Plusz Kft. neve is olvasható.

Közel 4000 magánszemélyt és egyéni vállalkozót nevezett meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal abban a dokumentumban, melyben azokat gyűjtötték össze, akik – a cégekhez hasonlóan – szintén az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással bírnak. A listán összesen huszonhat békéscsabai, huszonegy gyulai és tizenhárom orosházi lakcímre bejelentett magánszemély, egyéni vállalkozó szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!