Közélet

2014.06.19. 18:35

Karsai: Battonyáról is lehet bárki Nobel-díjas

A lapunk által megkérdezett battonyaiak nem értenek egyet az 1986-ban megnyílt SOS gyermekfalu Orosházára költöztetésével. Mint mondták, az ott élő 70-80 fiatal jobb körülmények között él, mint a helyi átlag.

L. B.

A battonyai gyerekek eddig nemcsak, hogy egy óvodába, egy általános iskolába jártak az SOS gyermekfalu laóival, hanem együtt is játszottak velük. A környékbeli fiatalok ráadásul maguk is bemehettek a létesítménybe. A kapuk azonban mostanra bezáródtak, csak külön engedéllyel lehet a belépni a területre.

Karsai József battonyai polgármester a bejárat előtt magyarázta csütörtökön délelőtt, hogy felháborítja a költözés terve.
– Ennyi erővel el kellene mennie egy nagyobb városba az összes battonyai gyereknek, minden községben élő fiatalnak – fejtette ki a felvetésre, hogy elképzelhető-e: Orosházán színvonalasabb nevelést, oktatást kapnának a gyerekek, mint Battonyán.

– Három általános és középiskola van a városban, a minőségre nem lehet panasz, olyan szolgáltatások vannak, amik Orosházán nincsenek. Innen is lehet bárki Nobel-díjas.

A battonyai gyermekfalut fenntartó SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa viszont mai közleményében pont azt írta, a remények szerint az oktatás, a szakmaszerzés és a szabadidő eltöltésének még jobb lehetősége, egy kitáruló világ vár a gyermekekre és nevelőszüleikre a költözés után, aminek célállomása Orosháza.

Mint fogalmaznak, a cél az, hogy a gyerekek társadalmi beilleszkedését minél inkább elősegítsék, amit biztosítottabbnak látnak egy nagyobb és jobban megközelíthető településen. A költözés megtervezésének folyamatában az érintett családok is részt vesznek. Állítják: az SOS családok örömmel várják a tervezett költözést.

Korábbi cikkeink, képgalériáink a témában

- Nem akarja magára hagyni Battonyát a gyermekfalu

<!-- Karsai: Battonyáról is lehet bárki Nobel-díjas A lapunk által megkérdezett battonyaiak nem értenek egyet az 1986-ban megnyílt SOS gyermekfalu Orosházára költöztetésével. Mint mondták, az ott élő 70-80 fiatal jobb körülmények között él, mint a helyi átlag. L. B. Korábbi cikkeink, képgalériáink a témában - Nem akarja magára hagyni Battonyát a gyermekfalu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!