Közélet

2014.04.07. 10:57

Választás: győztesek és vesztesek a Facebookon

Kíváncsiak voltunk, hogyan értékelik az érintett megyei politikai szereplők a választás eredményét a legnagyobb közösségi portálon. Az első és a második helyezettek oldalaira kattintottunk. Az alábbi írások a hétfő délelőtt tizenegy óráig feltett bejegyzéseket tartalmazzák.

BEOL

Dankó Béla, a békési központú választókerület győztese (Fidesz)
A képviselőről egy fotó és egy nagy köszönöm tábla látható Dankó Béla oldalán.

Dr. Kovács József, a gyulai választókerület győztese (Fidesz)
A legfrissebb tartalomként a Gyulai Hírlap cikke található dr. Kovács József oldalán, mely a képviselő szavazásáról szól. Hozzászólásban gratulálnak többen dr. Kovács Józsefnek.

Vantara Gyula, a békéscsabai választókerület győztese (Fidesz)
A csabai győztes Facebook oldalán egyelőre nem látható friss bejegyzés.

Simonka György, az orosházi választókerület győztese (Fidesz)

Mindenkinek hálásan köszönöm a támogatást, a rám és a Fideszre leadott szavazatokat – írta még 15 órája a dél-békési győztes. – Azoknak a barátaimnak, akik egész nap aktívan segédkeztek a kampányban telefonáltak, mozgósítottak az utcákon, vagy éppen beülősként ügyeltek a választás tisztaságára, üzenem: tisztában vagyok azzal, hogy mindannyian nagyon fáradtak vagytok, de eredményváró bulit tartunk a telefonos irányítási központban, ha van kedvetek, regenerálódjunk együtt. A jó hangulathoz minden adott, várlak titeket! Részleteket a csoportelnököktől.
Két órája kikerült egy újabb bejegyzés: „Magyarország ma a legegységesebb ország Európában. Ebben az egységben pedig ott van Dél-Békés is. Folytathatjuk a munkát - újult erővel, azonos célokért: az élhető, szerethető Dél-Békésért.”  


És íme a legfrissebb vélemény Simonka Györgytől: Még ütik a fejemben a dobokat, próbálom kiheverni az éjszakát, ami hajnalig tartó bulizásba csapott át. A 2018-as választást nem szeretném elbukni, ezért nem engedem, hogy csináljanak ma rólam fényképet (egyébként se, de most aztán főleg nem vagyok impozáns látvány). A kollégákat elküldtem pihenni pár napra. A stáb olyat nyújtott, ami Magyarországon talán egyedülálló. Remélem, vissza tudnak regenerálódni a végkimerültség állapotából pár hét alatt.

De én még a héten megkezdem a kampányt a 2018-as választásra méghozzá ugyanazzal a stílussal és stratégiával, mint 4 évvel ezelőtt: végigdolgozom a 4 évet, ahol baj van, segítségre van szükség, ott leszek; és megpróbáljuk megtalálni a megoldást úgy, hogy közben olyan gyönyörű szép Dél-Békést építünk, hogy a mai szűkebb kis otthonunkra 4 év múlva rá se fogtok ismerni. Ehhez viszont kell, hogy érezzem a támogatást folyamatosan. Kérem, figyeljétek továbbra is ezt az oldalt, és úgy, mint eddig jelezzetek, keressetek, mert közösen biztosan többre megyünk.

Miklós Attila, a baloldalnak a békéscsabai választókerületben második helyen végzett jelöltje
Nem találtunk friss bejegyzést a hivatalos oldalán.

Bod Tamás, a baloldalnak a gyulai választókerületben második helyen végzett jelöltje
Nem találtunk friss bejegyzést a hivatalos oldalán.

Samu Tamás Gergő, a Jobbik békési választókerületben második helyen végzett jelöltje. Az ő oldalán sem találtunk egyelőre választás utáni értékelést.

Varga Zoltán, a baloldal orosházi választókerületben második helyen végzett jelöltje:
A második helyen végzettek közül Varga Zoltán (MSZP) oldalára került ki egyedül egy hivatkozás, 9 órája egy nyilatkozat, melyet az OrosCafénak adott.


Súlyos vereségnek tartja a választási eredményt Varga Zoltán. Az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP csalódott mind a részvételi arány, mind az eredmény tekintetében. Jobb eredményben bízik az európai parlamenti választáson, az őszi helyhatóságira pedig generációváltást ígér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!