Közélet

2014.03.09. 15:26

Közel hetvenmillió forint babakötvényre

Békéscsabán járt a napokban dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár nemrégiben kinevezett elnöke. Kiemelte, hogy az állampapírok jelentik a legbiztonságosabb befektetési lehetőséget.

P. G.

Mint a sajtótájékoztatón elmondta, az intézmény hagyományosan szerepet vállal az önkormányzatok támogatásában, segítésében, szükség szerinti oktatásában is. Az elnök kiemelte, hogy az állam biztos pénzügyi partner mindenki számára, ugyanis az állampapírok jelentik a legbiztonságosabb és sokszor az egyik legmagasabb hozamú befektetési lehetőséget.

Albert Péterné igazgató kifejtette, 2013-ban Békés megyében 75 önkormányzat és 8 többcélú kistérségi társulás finanszírozásával, ellenőrzésével foglalkozott az igazgatóság. Hozzátette: az önkormányzati adósságkonszolidáció a megyében tavaly 19, míg 2014-ben 28 önkormányzatot érintett. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy kiemelkedő tevékenységük a Start- értékpapírszámlák vezetése is.

Kitért emellett arra, hogy az új babakötvény 2013. december 2-ai bevezetése óta 410 számlát nyitottak a szülők, amelyeken február végéig 67 millió forintot helyeztek el.

A megyében dolgozó, közel 33 ezer közszférában foglalkoztatott személy illetményének számfejtése is itt, a békéscsabai igazgatóságon történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!