Közélet

2014.02.20. 18:52

Nyikolajenko: Klicskónak nem kellene politizálnia

A nem hivatalos források szerint a rohamrendőrök és az uniópárti kormányellenes erők összecsapásaiban csak csütörtökön mintegy hetvenen haltak meg Kijevben, korábban közel negyven áldozatról adtak hírt.

BEOL

Olha Nyikolajenko, az EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabda-csapatának átlövője maga is ukrán, legutóbb tavaly nyáron járt otthon, ám március 19-én és április 2-án is jelenése lenne hazája válogatottjában.


— Sokat gondolkoztam azon, hogy miként jutok majd haza, az edzőtáborok és a mérkőzések ugyanis általában Kijevben vagy Zaporozsjéban zajlanak — mondta a csabaiak kulcsjátékosa. — Jómagam a fővárostól távolabb, az Odessza melletti Herszon városában lakom, de vannak barátaim Kijevben is. Tartom velük a kapcsolatot, jól vannak. Egyszerűen nem normális, ami Kijevben zajlik, nem szabadna így lerendezni a dolgokat.


Az uniópárti ellenzék egyik vezére sportoló, a profi ökölvívó világbajnok, az Acélökölként is ismert Vitalij Klicsko.


— Élőben is láttam bokszolni, biztosan jó ember, de kár, hogy a politika szolgálatába állt — folytatta a játékos. — Ukrajnában rosszak a munkalehetőségek, ha uniós országba akar menni a polgár. De az még nagyobb baj, ami most a hazámban történik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!