Közélet

2014.01.06. 16:18

Vajon ki a legbeszédesebb Békés megyei képviselő az országgyűlésben?

Összegyűjtöttük a megyei képviselők hányszor szólaltak fel az elmúlt évben a parlamentben. Babák Mihály fölényes győzelmet aratott.

BEOL

Az Országgyűlés plenáris ülése, az ülésterem

Fotó:

Költségvetés, területfejlesztés és –rendezés, adótörvény, MALÉV Zrt., halgazdálkodás és halvédelem, egészségügy, Nemzeti Agrárkamara, belvíz- és aszálykárok – többek között ezekben a témákban szólaltak fel a megyei országgyűlési képviselők a parlamentben tavaly.


Az országgyűlés hivatalos oldala szerint Babák Mihály (Fidesz) beszélt a megyei honatyák közül a legtöbbet a parlamentben. Több mint száz felszólalásából fél órát vezérszónoki felszólalásában a 2012-es központi költségvetéséről szóló törvény végrehajtását ecsetelte.

A képzeletbeli dobogó második fokára a szocialista Varga Zoltán került fel, az MSZP megyei elnöke összesen 38 alkalommal kért szót. A legtöbbet, negyed órát a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi törvény módosításával kapcsolatban beszélt.

Orosháza polgármestere, dr. Dancsó József (Fidesz) vezérszónokként szólalt fel és 23 percen át magyarázta az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi törvény módosítását.

Jámbor Nándor (Jobbik) huszonháromszor szólalt fel, mely alkalmak során több mint másfél órán keresztül beszélt: több mint tizenegy percen át a Magyarország 2012. évi központi költségvetéséről szóló törvény végrehajtásáról.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei listáról az Országgyűlésbe került orosházi dr. Varga István (Fidesz) a legtöbb ideig, 21 percig a MALÉV Zrt. és a Budapest Airport Zrt. ügyét feszegette.

Gajda Róbert (Fidesz) 37 percet beszélt, a leghosszabb ideig, több mint nyolc percen át a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi törvény módosításáról.

Nagyjából fél órára ragadta magához a mikrofont Farkas Zoltán (Fidesz) is. A megyei közgyűlés elnöke negyed órát a halgazdálkodásról és a hal védelméről kapcsolatos témára áldozott.

Erdős Norbert (Fidesz) öt alkalommal kapott szót, több mint húsz percre. A megyei kormánymegbízott a napirendek után szólalt fel, az egyik beszéde több mint öt perces volt.

Háromszor szólalt fel dr. Kovács József (Fidesz), az egészségügyi bizottság elnöke. Tízet vezérszónokként az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosításáról beszélt a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház főigazgató-főorvosa.

Az Országgyűlés alelnöke, dr. Latorcai János (KDNP) az ülésvezetése miatt tavaly összesen 2877-szer szólt nyilvánosan, ezt a munkát leszámítva összesen háromszor szólalt fel. Az egyik expozé hatperces volt, a Finnugor Rokon Népek Napjáról beszélt.

Hanó Miklós (Fidesz) hat alkalommal kapta meg a szót. Békéscsaba alpolgármestere az egyik kétperces felszólalása kapcsán a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló törvény módosításáról beszélt.

Dankó Béla (Fidesz), Kondoros polgármestere több mint két percen keresztül abban a témában beszélt, hogy tud-e a kormány forrást biztosítani a dél-alföldi régióban található kiemelkedő minőségű termőföldek védelmére a belvíz és aszálykárokkal szemben.

Vantara Gyula (Fidesz), Békéscsaba polgármestere mind az öt felszólalása során a bizottsági véleményeket ismertette. A legtöbb ideig a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi törvény módosításáról beszélt.

Egyszer szólalt fel Simonka György (Fidesz), Pusztaottlaka polgármestere, mikor ismertette a bizottság véleményét az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvények módosításáról.

Még több részlet a felszólalásokról a keddi Békés Megyei Hírlapban olvasható, melyre itt fizethet elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!