Közélet

2013.11.10. 19:00

Tóth Károly is tagja lesz az MSZP vének tanácsának

Visszatér a hazai közéletbe Tóth Károly: az egykori békéscsabai szocialista politikust felkérték, hogy tagja legyen a párt vének tanácsa elnevezésű tanácsadó testületének.

BEOL

Lapinformációk szerint a bajai videóbotrány nyomán érezte szükségesnek az MSZP fiatal vezetése, hogy a korábbi évtizedekben szerepelt vállalt "nagy öregek" tapasztalataira építkezve hozzák meg döntéseiket.

Mint ismert, a hamis videó kezelése alaposan megtépázta a párt tekintélyét, ami egyebek közt a kommunikációs vezető lemondásához vezetett.

A Vének Tanácsában Tóth Károly mellett szerepet vállal Lendvai Ildikó, Kovács László, Jánosi György, Podolák György, Fazakas Szabolcs is.

Tóth Károly 1951. május 1-jén született Battonyán (Békés megye). Nős, felesége középiskolai tanár, három gyermekük van. 1975-ben belépett az MSZMP-be, négy évvel később alapszervezeti titkár, 1988-ban a városi reformkör egyik kezdeményezője Békéscsabán; 1989. szeptember-októberben városi párttitkár, végül októberben az MSZP alapítója. A békéscsabai pártelnökségnek kezdetektől tagja és elnöke. 1990-től 2000-ig tagja a megyei elnökségnek, 1992-től 1996-ig részt vett az országos választmány munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!