Közélet

2013.06.14. 15:35

Piknik a gyulai vár előtt: teret kap a sport és a jótékonyság is

Lapunk kiadója vasárnap családi pikniket rendez a gyulai vár előtt.

P. G.

A programben hangsúlyt kap a sport és a jótékonyság, amiről Felföldi Sándorral, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnökével beszélgettünk.

– Tíz éve alakult egyesületünk legfőbb célja, hogy hozzásegítse a sérült gyermekeket a társadalombiztosítás által nem finanszírozott kezelésekhez – nyilatkozta lapunknak Felföldi Sándor. Mint mondta, ezt a célt szolgálja a piknik jótékonysági része is, amelynek során bárki – természetesen önkéntes alapon – hozzájárulhat Turbucz Bence gyógykezeléséhez.

A mozgássérült kisfiú állapotán, első saját lépéseinek megtételében – mint arról lapunkban is beszámoltunk – sokat segíthet egy lengyelországi gyógykezelés. Az utazás költségeihez az egyesület már felajánlotta támogatását, a vasárnapi rendezvényen befolyt összeg pedig a konkrét gyógykezeléshez nyújt majd segítséget.

Vasárnap egyébként számos sportprogram is várja az érdeklődőket: 14 órától családi biciklitúra indul a vártól a pósteleki kastélyig, amire mindenkit szeretettel várnak. Arra kérik az érdeklődőket, hogy egy sárga mellényt vigyenek magukkal. A vártónál pedig ügyességi versenyen mérhetik össze a vállalkozó kedvű családok rátermettségüket.

Ezek is érdekelhetik