Közélet

2013.03.14. 18:50

Nem lesz kommunális adó Orosházán

A helyi képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén eltörölték a kommunális adót.

BEOL

A közel kétórás tanácskozáson az ellenzéki képviselők azt igyekek bebizonyítani, hogy a helyiek körében kialakult ellenállás miatt visszakozik a városvezetés. A többségi Fidesz azt hangsúlyozta, hogy a kormánynak köszönhetően tudják pótolni a kieső bevételeket.

Az előterjesztés szerint megszűnik a kommunális adó, valamint az üdülő és gépjárműtároló (garázs) esetében korábban bevezetett 300 Ft/m2 összegű adótétel visszamegy a korábbi, 200 Ft/m2 összegre. Az eredeti rendelet arról is szólt, hogy a lakással egy helyrajzi számon elhelyezkedő "gépjárműtárolók" adómentesek.

A tanácskozáson négy országgyűlési képviselő is részt vett, Dancsó József mellett Simonka György (Fidesz), Varga Zoltán (MSZP) és Jámbor Nándor (Jobbik) is figyelemmel kísérte az eseményeket.

A várható döntést előző nap Dancsó József sajtótájékoztatón kommunikálta, Simonka György választókerületi elnök pedig közleményben erősítette meg, illetve hangsúlyozták közbenjárásuk szerepét a kormányzati plusztámogatás megszerzésében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!