Közélet

2012.12.21. 16:30

Újabb öt évig szállíthatja a békéscsabaiakat a Volán

Újabb öt évig a Körös Volán Zrt. buszai szállítják majd az utasokat Békéscsabán — derült ki pénteken a megyeszékhelyen, amikor az önkormányzat és a közlekedési társaság megkötötte a szolgáltatásról szóló szerződést.

M. P. M.

— A közgyűlés nemrégiben döntött arról, miszerint a városban továbbra is a Körös Volán Zrt. végzi majd a közforgalmú autóbusz-közlekedés működtetését. A szerződés jövő január elsejétől 2017. december 31-éig szól. Elvárás volt a pályázó felé a szolgáltatás üzembiztos működtetése mellett a pontosság és a megbízhatóság, valamint az utasbarát hozzáállás, tehát, hogy a menetrend igazodjon a helyiek igényeihez, és az információk minél több csatornán jussanak el az emberekhez — sorolta a szerződésben rögzített szempontokat Vantara Gyula.

Békéscsaba polgármestere szólt arról is, hogy a belváros átépítése miatt lezárt Szent István térről a buszokat más irányba kellett terelni, így a több mint 30 esztendeje szinte változatlan útvonalakat sok helyen módosították.

— A lakosság észrevételeit, kéréseit az önkormányzat és a Volán felé egyaránt jelezheti. Az apróbb, könnyen kivitelezhető változtatásokat évközben is megejti a társaság, a menetrend teljes felülvizsgálatára pedig félévente kerül sor.

Szarvas Péter, a Körös Volán Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett, a megállapodás 40 buszvezetőnek, 12 szerelőnek és 6-7 irodai dolgozónak jelent munkát. Békéscsabán egyébiránt jelenleg 18 busszal látják el a helyi buszközlekedést, további 6 jármű kisegít. A járatok évente több mint egymillió kilométert tesznek meg, 7 millió utast szállítanak. A városnak elvárása volt, hogy a buszok átlagéletkora ne haladja meg a szerződési időszakban a 11 évet, így a cégnek minden évben fejlesztenie kell. Jelenleg a csabai buszok átlagéletkora 10 év.

Ezek is érdekelhetik