Közélet

2012.11.09. 18:21

Nyomoznak a tótkomlósi szennyvízhálózat ügyében

A helyi Jobbik szerint csalással hozták létre a tótkomlósi víziközmű-társulatot, az ügyben nyomozás folyik.

Cs. R.–Cs. I.

A tótkomlósi víziközmű-társulat létrehozásának visszásságaira hívta fel a figyelmet a Jobbik tótkomlósi szervezete csütörtöki békéscsabai sajtótájékoztatóján. Szabó Gábor a szervezet környezetvédelmi bizottságának elnöke Szabó Tibor városi Jobbik-elnök társaságában fejtette ki az ügy részleteit.

Állítása szerint a víziközmű-társulatot csalással hozták létre, a társulat magalakulásával kapcsolatban még idén áprilisban ügyészségi feljelentést tettek.

Szabó Gábor a helyzet törvénysértő volta mellett a szociális követkeményekre is felhívta a figyelmet. Elmondta, a Tótkomlós kertvárosi részére vonatkozó szenyvízcsatorna-bővítés mintegy 1800 ingatlant érint. A kiépítés, illetve rákötés háztartásonként 500 ezer forint körüli összeget jelent, ami sokaknak meghaladja az anyagi lehetőségeit. A bizottsági elnök szerint a beruházás felesleges terhet ró az emberekre, a házi szennyvíztisztító költségtakarékosabb megoldás lenne.

Takács Ferenc alpolgármester reagálásában elmondta, tudomásuk van a feljelentésről, de meg kell várni a nyomozószerv munkájának befejezését. Ha bebizonyosodik, hogy a szervezés során az önkormányzatot is megtévesztették, kár érte vagy kár éri, akkor jogi lépéseket tesznek.

— Ha a volt centrumpárti Szabó Gábor a nyilatkozó, aki érdekelt volt a házi szennyvíztisztítók forgalmazásában, akkor az elképzelése évekkel ezelőtt napvilágot látott egy azóta megszűnt helyi kiadványban. Mivel a megoldás közegészségügyi és környezetvédelmi problémát is felvetett, a pályázati lehetőségek szennyvíz-csatornahálózat kialakítását támogatták, mellyel a lakosság terheit 85 százalékban tudtuk csökkenteni, ezért döntöttünk e megoldás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!