Közélet

2012.09.14. 15:43

Alaptörvényt kaptak a kiemelkedően dolgozó diákok

Pénteken adták át Békéscsabán a BÉKSZI Kós Károly Építőipari- Fa- és Szolgáltatóipari Tagiskolája Kazinczy úti új épületét.

Cs. R.

Vantara Gyula polgármester köszöntőjében elismerően szólt a példaértékű munkáról, amely eredményeként a tagintézmény 452 diákja a szakképzés korszerű feltételeit biztosító, egyben fiatalos és melegséget sugárzó környezetben kezdhette meg az idei tanévet.

Marton József a BÉKSZI  főigazgatója emlékeztetett rá, a városi önkormányzat az anyagköltségre, és a saját erővel nem kivitelezhető műveletek díjára 20 millió forintot biztosított, az átalakítási, felújítási munkák döntő részét az iskola szakoktatói és diákjai végezték el. A pedagógusok és technikai dolgozók már augusztus közepétől takarították, csinosították az épületet, amelyben 22 tanteremet, továbbá fodrász- és kozmetika szaktantermet és kozmetikai labort, valamint  fás- és építős szaktantermet alakítottak ki.

Az ünnepségen, amely egyben a tanévnyitót jelentette, a főigazgató a tanulók szorgalmát, helytállását csillagos ötösre értékelte. Szánduné Ujszigeti Gabriella, a tagiskola igazgatója Magyarország Alaptörvényének egy-egy díszkötéses példányával jutalmazta a felújításban kiemelkedőt nyújtott diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!